| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dissabte, 20 de gener de 2007
>

Huguet proposa que els alumnes de les carreres amb menys demanda les estudïin a la UOC



EDUARD BATLLE. Girona

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, el republicà Josep Huguet, va avançar ahir a Girona que el departament s'ha plantejat la possibilitat d'utilitzar la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per resoldre el dèficit de les carreres universitàries amb menys demanda i, alhora, la formació continuada d'adults. Huguet va avançar que ja ha tractat aquesta possibilitat amb la rectora de la UOC, Imma Tubella, però no vol que es prengui una decisió precipitada abans de reordenar el sistema, «que sempre s'ha d'adaptar a les necessitats de la demanda dins el futur Pacte Nacional per a l'Educació Superior i la Recerca». «I hem de ser flexibles amb les noves realitats de la societat, com pot ser l'ensenyament no presencial a través d'internet», va dir. La UOC és una universitat de gestió privada, però que és de titularitat pública i que «està al servei del conjunt del sistema universitari català, i la seva rectora té molt clar aquest concepte», va destacar Huguet. Tot i aquest nou concepte que va avançar el departament, el conseller va declarar que el factor territorial per a les carreres amb menys demanda es continuarà tenint en compte «com a element de compensació».

Respecte a les carreres menys sol·licitades a Catalunya –hi ha 31 titulacions amb menys de quinze alumnes–, la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, va puntualitzar en declaracions a TV3 que una solució podria ser reunir aquestes carreres massa especialitzades en un grau comú i agrupar-les com a màster, segons es preveu en l'Espai Europeu d'Educació Superior.



VISIÓ DELS ESTUDIANTS
Tant el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) com Estudiants en Acció coincideixen en la valoració sobre la reducció de carreres amb menys alumnes. Els dos sindicats estarien d'acord amb una reordenació del sistema, sempre que compleixin unes premisses. «Que augmentin les beques de mobilitat, una millora del servei de transport públic i que s'utilitzi la reordenació per crear una universitat menys centralista i més territorial dins els Països Catalans», va exposar Lluc Salellas, portaveu del SEPC.


JOSEP HUGUET
CONSELLER D'innovació universitats i empresa
«Hem de ser flexibles i ser capaços de respondre a les necessitats del mercat. I la UOC ens pot ser útil»


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.