| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dimarts, 9 de gener de 2007
>

Punt i a part. Textos verges en prestatgeries provisionals




En poc més de dos anys, la Fundació Romea ha reunit 500 exemplars per a consulta pública. El procediment del Banc de Textos és pedestre: l'autor porta dues còpies del seu text dramàtic i redacta una simple ressenya en què defineix la peça. Aquesta fitxa es penja a la xarxa com a esquer per atreure la companyia o el director de torn. Fins ara només dues persones s'han interessat per consultar el text original (quan es rep la petició s'informa l'autor, que hi dóna el vistiplau) però cap peça s'ha portat a escena. La Fundació Romea aspira a crear un club de lectura d'aquestes obres (de fet, l'actor i director de la fundació, Carles Canut, és un dels més fervents lectors) que, a la llarga, ha de convertir-se en una biblioteca de textos contemporanis. «Ara és el fonament», diuen a la fundació. Aquesta entitat també promou les seves activitats i la cartellera del Romea amb una edició virtual, Informa't. També el Versus Teatre té un particular fons de recursos dramàtics d'accés per a col·laboradors habituals, i durant una època també facilitaven textos a Josep Maria Coll, de la Sala Muntaner, i a Toni Coll, de la productora Fila 7. Ever Blanchet, director de la sala alternativa, confia obrir un espai web per oferir comentaris de títols i nous autors. Si no s'ha posat en marxa aquest nou servei és per falta de recursos, es lamenta. L'octubre del 2005, el Versus obria el cicle de conferències Trànsit amb autors estrangers que es representaven a la sala. Ludmila Rezumóvskaia hi va assistir a causa de la presentació d'Apreciada Helena Sergueièvna. En aquella xerrada informal, l'autora va regalar un original al Versus que Blanchet va considerar el primer volum de la nova biblioteca. Mai més se n'ha dit res.

La Beckett té també una àmplia biblioteca, «però no gaire organitzada», reconeixen. Subscrits al Royal Court Theater de Londres, disposen de la dramatúrgia capdavantera a Europa. Des de fa uns anys, aquest centre marca la tendència textual encarregant textos a nous dramaturgs i oferint estades en tallers de nous valors, com ara els finalistes del premi Romea de teatre.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part. Teatre sobre paper i, ara, en xarxa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.