| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


diumenge, 7 de gener de 2007
>

Quins són els nostres somnis?



V. GAILLARD.

La novel·la guanyadora del premi Nadal, signada per Felipe Benítez Reyes, reflexiona sobre quins són els somnis i il·lusions de la societat a través d'una trama d'intriga que barreja esoterisme i humor. El protagonista de Mercado de espejismos és un lladre d'obres d'art, Jacob, que rep un últim encàrrec abans de retirar-se. Li demanen que robi les relíquies dels Reis Mags que es troben suposadament a la catedral de Colònia. Escrita en clau essencialment paròdica, el llibre fa l'ullet a la novel·la popular.

Escriptor i poeta de llarga experiència literària, Benítez Reyes (Rota, Cadis, 1960) ha publicat més de deu poemaris (entre els quals títols com Vidas Improbables, Premio Nacional de Literatura, 1995), novel·les i assaig.

D'un gènere molt diferent, la novel·la finalista Algo tan parecido al amor, dóna veu a tres dones de mitjana edat que encarnen diversos models sentimentals. L'autora, la valenciana Carmen Amoraga, es qüestiona on rau la felicitat i quin model s'ha de seguir per aconseguir-la: el de la mare exemplar, el de l'amant adúltera o un altre.

Carmen Amoraga (Picanya, 1969) és periodista i escriptora. Habitualment treballa com a col·laboradora en diversos mitjans de ràdio, televisió i premsa escrita, com en el diari Levante, d'on és columnista. Aquesta és la tercera novel·la que publica. Amb Para que nada se pierda va guanyar el II Premio de Novela Ateneo Jóvenes de Sevilla el 1997.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Martí Domínguez guanya el premi Pla amb una novel·la històrica entorn de Voltaire

>La festa literària va retre un homenatge a Borges

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.