| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 de desembre de 2025


dissabte, 30 de desembre de 2006
>

Punt i a part. Caviar a 5.900 euros el quilo

Els barcelonins que acomiaden el 2006 amb un sopar a casa es decanten bàsicament pel marisc com a menú de Cap d'Any. Mercats, botigues i centres comercials ofereixen aquests dies autèntiques «delicatessen» a preus de vegades prohibitius

R.M.B.. Barcelona

+ Preus del marisc en una parada de la Boqueria, dijous passat. Foto: ISABEL MARQUÈS

Un sopar de Cap d'Any fet a casa és gairebé sinònim de menjar marisc. Així es desprèn d'una passejada, dos dies abans de l'últim sopar del 2006, pel mercat de la Boqueria. Les parades de peix fan goig amb un mosaic de colors en què predomina el taronja i el vermell de gambes, gambots, llagostins, nècores, escamarlans, bous de mar i crancs, amb el contrapunt del gris i el marró de percebes, llamàntols, escopinyes, tallarines, cloïsses, angules, ostres i cargols de mar, i el platejat de daurades, llobarros, besucs i raps. Els turistes se sorprenen de la proximitat d'aquestes bestioles amb ulls que encara mouen les pinces i els nadius fan funambulisme mental amb els preus, el pressupost i els diners acabats de treure del caixer automàtic.

Els preus maregen una mica: escamarlans a 33 i 46 euros el quilo, gambots a 58 euros, llamàntol a 24 euros, gamba d'Arenys a 120 euros, percebes a 48 euros, angules a 590 euros... però no són preus pas més cars que durant la resta de l'any, Així ho assegura Gemma Bosch, de la peixateria Neus Palmira. Fins i tot la gamba d'Arenys s'havia venut, l'estiu passat, a 150 euros el quilo. El que passa és que en aquestes dates hi ha productes que es venen més, com ara l'angula.

La ruta a la recerca del menú de Cap d'Any pot continuar, per exemple, per establiments com ara El Corte Inglés i la botiga de queviures Quílez, a la rambla de Catalunya. El Racó del Gourmet del centre comercial és un gran expositor de foie d'ànec de tota mena: trufat, micuit , amb figues, amb paté de fetge de rap negre... A la nevera competeixen per cridar l'atenció del comprador els paquets de salmó fumat, salmó marinat i bacallà fumat, i qui prefereixi les carns, té al seu abast sucoses costelles de bou i de xai. A l'aparador de Quílez se succeeixen les conserves de codornius farcides, faisà amb trufes, cloïsses i navalles, paté de pernil de Jabugo i tota mena d'embotits ibèrics. I l'estrella convidada, el producte que rarament es veu a les botigues amb la profusió d'aquests dies: el caviar iranià de beluga. A un preu que arriba, a El Corte Inglés, als 5.900 euros la llauna d'un quilo.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part. Controls per prevenir els accidents de trànsit

>Punt i a part. Farres a dojo per rebre el 2007

>El marisc, el rei dels àpats de cap d'any.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.