| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dimarts, 12 de desembre de 2006
>

La Ràpita també rebutja la canalització terrestre del dipòsit de gas del Delta

L'Ajuntament de Vinaròs ja va descartar atorgar la llicència per situar les infraestructures al terme

C.BONET ACN. Sant Carles de la Ràpita
Els ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i Alcanar van descartar ahir donar llicència a la canalització per terra del dipòsit de gas submarí que l'empresa canadenca Eurogas Corporation vol situar a l'antic jaciment petrolier d'Amposta, situat a 21 quilòmetres de la costa del delta de l'Ebre. La idea de l'empresa era situar aquesta canalització al terme municipal de Vinaròs i les infraestructures associades en uns terrenys de municipi. Però el consistori de Vinaròs ja ha descartat concedir els permisos a l'empresa per fer la canalització i ha proposat com a alternativa el seu desviament per Sant Carles de la Ràpita.


+ El port de la Ràpita ha estat la base d'operacions dels treballs de sondeig del pou. Foto: A.S.
La canadenca Eurogas Corporation estudia des del mes de novembre del 2004 convertir l'antic jaciment petrolier d'Amposta en una reserva estratègica de gas, la més gran de l'Estat espanyol. Després de fer els treballs de sondeig i perforació de l'antic pou, situat a una profunditat de 1.700 metres, l'empresa ha encarregat al grup constructor i de serveis ACS, que presideix l'expresident del Real Madrid Florentino Pérez, realitzar l'enginyeria inicial i el disseny del magatzem submarí. La idea de Eurogas Corporation, companyia controlada per Dundee Corporation, que disposa d'un 73% del projecte, anomenat Castor, era instal·lar una canalització terrestre del gasoducte pel terme municipal de Vinaròs atès que seria el municipi més proper en línia recta a l'antic jaciment, i les infraestructures associades en uns terrenys que ja hauria adquirit a la partida de Sòl-de-riu de la població, vora del riu Sénia i prop del terme municipal d'Alcanar. Segons publicava la revista digital Vinaros.News, l'alcalde de Vinaròs, Javier Balada, va explicar al diari valencià Las Provincias que havia sabut que s'havia adjudicat el disseny i enginyeria inicial del projecte «per la premsa» i va avançar que l'empresa ho tindrà «difícil» per posar-lo en marxa perquè «no disposa de cap permís municipal». A principis d'any, quan l'Ajuntament de Vinaròs va rebre la proposta de la companyia canadenca ja va rebutjar la idea. Per aquest motiu, l'alcalde va afirmar que no entenia la seva insistència en aquest plantejament i va assegurar que el consistori no donarà les llicències per al pas de la canalització terrestre i les infraestructures associades al terme municipal de Vinaròs. En aquesta línia, va precisar que una alternativa al projecte seria «la desviació de la canalització per Sant Carles de la Ràpita», cosa que no ha agradat gens al municipi del Montsià. L'alcalde de la Ràpita, Miquel Alonso, es va mostrar absolutament contrari a la possibilitat que la canalització i les infraestructures associades s'emplacin al terme municipal. «Tenim tota la costa coberta. Haurien d'ocupar molt de terreny, un terreny que no tenim», va explicar Alonso. Des d'Alcanar, l'alcalde, Alfons Montserrat, també va afirmar que cap representant de la companyia s'hi havia posat en contacte i que el consistori no disposa de cap informació del projecte. «Si vénen no trobaran predisposició: destrossaria el nostre potencial turístic», va subratllar Montserrat, qui va insistir que ubicar «determinades instal·lacions que no generen ocupació i trenquen el potencial que es té» pot suposar un gran perjudici per al municipi.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El pou de gas augmentaria les reserves de l'Estat en un 42% el 2009

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.