| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dissabte, 2 de desembre de 2006
>

De la crisi a la innovació

L'alcalde de Mataró anuncia durant la Nit de l'Empresa que la ciutat ja ha superat la davallada del tèxtil

el reportatge

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró

els emprenedors del 2006. Els guanyadors dels premis Cre@tic, que promouen l'esperit emprenedor i la cultura de la innovació aplicada a les noves tecnologies, van guardonar quatre iniciatives empresarials i un projecte de fi de carrera d'un alumne de la Politècnica de Mataró.

Mataró se n'ha sortit i, segons l'alcalde, Joan Antoni Baron, «ja ha superat la crisi estructural del sector tèxtil». Malgrat que el tancament de les empreses no només a la ciutat, sinó arreu, és un degoteig continu, Baron afirma, sense embuts, que Mataró «ja no depèn únicament del tèxtil ni es troba desemparada davant les davallades conjunturals». Per l'alcalde, les xifres canten i en deu anys ha augmentat, per exemple, un 31% el nombre d'assalariats i un 22% la quantitat d'empreses, que han apostat, això sí, per deixar al marge aquesta indústria tradicional que fins fa alguns anys sustentava l'economia local. El cofoisme davant la situació del tèxtil contrasta, però, amb la taxa massa elevada de l'atur i el nivell massa baix de la formació. Dos reptes que, segons Baron, s'aborden en el pacte recent per al desenvolupament econòmic i social.

L'alcalde va fer l'anunci dijous, durant la primera Nit de l'Empresa, una cita que vol convertir-se en la trobada anual amb l'empresariat de la ciutat, però també fomentar l'intercanvi d'experiències i crear el que va dir la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Alícia Romero (PSC), «una nova xarxa de confiança». Durant l'acte, que va tenir 200 convidats, la presidenta de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Roser Moré, va donar algunes pistes per aconseguir l'èxit empresarial: motivació, creativitat, constància, flexibilitat, sacrifici i paciència». Un consell que podien fer-se seu els guanyadors dels premis Cre@tic, que destaquen la millor iniciativa empresarial de l'any relacionada amb les noves tecnologies, i que enguany es van lliurar durant la nit. El primer premi, dotat amb 6.000 euros, va ser per a GYM VR, presentat per Lourdes Serra i Pedro Álvarez. Es tracta d'un projecte de realitat virtual aplicada a l'activitat esportiva que el jurat va destacar per l'aplicació de les noves tecnologies en un sector en expansió, amb la combinació de dos hàbits fins ara distanciats: l'oci sedentari que suposen les consoles de videojocs enfront de la pràctica esportiva. El segon premi, dotat amb 3.000 euros, va ser per a una nova aplicació web que fomenta el treball en xarxa i en grup i, finalment, el projecte d'un videoclub per Internet va ser el tercer dels finalistes. El jurat, però, també va atorgar una menció especial al disseny d'una xarxa de reg feta amb un tub especial que incorpora teixits intel·ligents per a l'agricultura.

A banda dels premis Cre@tic, durant la trobada també es va fer el lliurament de plaques de reconeixement a les primeres 12 empreses locals on han estat detectats comportaments socialment responsables. Les accions de responsabilitat dels negocis han quedat reflectides en un llibre que ha editat l'IMPEM. Els guardonats van ser: Avet-Set, Bambuc, Bitlònia.com, Cetemsa, Dentell, Residència Cerdanyola, Residència Laia, Restaurant Raïm, Senfo, Anaïs Floristes, Ferreteria Lluïsa i Roc Transports.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.