| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de maig de 2024


dissabte, 25 de novembre de 2006
>

Activitats per implicar la població local en el coneixement de la seua història



R.R.. Alcanar

Amb l'objectiu que el simposi Contactes no quedés com un esdeveniment aïllat de la població, l'Ajuntament d'Alcanar va impulsar la creació d'un comitè organitzador que dissenyés un programa d'actes per implicar la població en el coneixement de la seua història. Així des de dissabte passat, en què es va oferir una xerrada sobre els 10 anys d'excavacions al jaciment de Sant Jaume i fins demà diumenge, s'han organitzat un bon grapat d'actes adreçats a tots els públics. Un dels més significatius ha estat la representació de l'obra Lo llenguatge de les pedres, una peça teatral muntada expressament per a l'ocasió per la companyia local L'Udol Teatre que s'ha representat als centres de primària i secundària d'Alcanar i que avui es repetirà a la Casa O'Connor. És una obra de petit format que pretén introduir els espectadors en el món antic i que fa un repàs a les diferents cultures que han deixat petjada al territori: l'àrab, la romana i la ibèrica. Ho fa a través d'un únic personatge, un home gran vinculat al món rural, que ho explica des de la seua manera particular d'entendre les coses.

Dijous es va presentar el llibre El último ilercavón, de l'escriptora de Benicarló Mayte Andrade. També s'ha fet un concurs radiofònic a base de preguntes sobre un relat ambientat en l'època dels ibers. S'han muntat tres exposicions a la Casa O'Connor, dos del Museu del Montsià sobre els processos de neolització i iberització a les Terres de l'Ebre i una de fotogràfica sobre diferents jaciments ibèrics de la zona del Sénia.

I demà hi ha prevista una sessió de cinema arqueològic a la Cisterna de la Vall i un tast ibèric a la Casa O'Connor.

Segons Tomàs Camacho, del comitè organitzador, el món iber aixeca un gran interès a Alcanar, prova d'això són el gran nombre de persones que participen en les jornades de portes obertes als jaciments del municipi.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els contactes entre indígenes i fenicis van ser constants a l'Ebre i a l'Empordà

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.