| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de maig de 2024


dissabte, 25 de novembre de 2006
>

Un menú ibèric a base de most amb formatge i mel amb llavors de cànem



R.R.. Alcanar

L'empresa de recreacions gastronòmiques Kuanum oferirà demà un tast ibèric dissenyat a partir de la informació culinària que es té de l'època. Concretament, segons va explicar ahir Josep Maria Solias, un dels integrants d'aquesta empresa, preparen per a l'ocasió un menú que permetrà degustar als comensals mel amb llavor de cànem i de rosella, most bullit amb farina i altres condiments i acompanyat amb formatge. Per beure hi haurà una beguda típica grega: el kykeon, que es feia amb farinetes bullides amb menta i a la qual s'afegia un fong psicotròpic. «La utilitzaven per col·locar-se, però nosaltres la presentem sense el fong, ja que té el mateix gust i evita els efectes secundaris», va afirmar Solias. Els assistents també podran degustar una altra beguda de l'època ibèrica: l'hidromel, feta amb aigua i mel i després fermentada.

La degustació es farà a les 7 de la tarda a la Casa O'Connor d'Alcanar i forma part dels actes paral·lels al simposi Contactes. A banda d'això, Kuanum també portarà herbes i espècies que els assistents podran olorar, tocar i veure i que han estat documentats a l'època dels ibers. N'hi ha de molt coneguts com el romer i la farigola, però també d'exòtics com la mirra, d'oblidats com l'espelta, un blat primitiu, molt fàcil de conrear i que no produïa tanta farina com l'actual, o de desconeguts com el fenc grec, un fenc molt aromàtic que ja no es conrea.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els contactes entre indígenes i fenicis van ser constants a l'Ebre i a l'Empordà

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.