| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


divendres, 17 de novembre de 2006
>

Un estudi a 50 pimes constata que només un 23% saben el volum de visites del seu web

Es va fer públic ahir en el Fòrum de Noves Tecnologies

MÒNICA CABRUJA. Girona
Un estudi a 50 empreses de les comarques gironines posa de manifest que encara queda força camí a recórrer pel que fa a les noves tecnologies. Només un 23% saben el volum de visites que rep el seu web i només un 60% utilitzen la xarxa per operar amb caixes o bancs. L'estudi ha estat impulsat per la Cambra de Comerç de Girona i dirigit per Aenteg.


+ Els premiats, ahir, durant el II Fòrum de Noves Tecnologies. Foto: JOAN SABATER

L'estudi s'ha portat a terme durant tres mesos i s'han analitzat 50 microempreses i pimes dels sectors del turisme, comerç, automoció i distribució, amb una suma de 425 treballadors, segons va explicar el president d'Associació de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg), Joan Ribas.

Pel que fa al coneixement del volum de visites del web, en el cas de les pimes només un 23% el saben, una xifra que es redueix al 5% si s'analitzen tan sols les microempreses. Aenteg destaca que aquest apartat és fonamental perquè una empresa pugui analitzar, entre altres qüestions, la seva estratègia en xarxa i si arriba als mercats que vol.

Pel que fa a l'ús de la xarxa per operar a caixes o bancs, Aenteg destaca que «els avantatges que proporciona aquesta operativa són grans, en nombre i econòmicament». En l'estudi es posen de manifest diverses dades, entre les quals hi ha l'antiguitat dels equips (de 2,9 anys en les pimes i de 3,03 en les microempreses), i també que existeixen més llocs de treball amb adreça electrònica que amb connexió a internet, per una desconfiança, en ocasions, de la direcció sobre l'ús que els empleats en poden fer. Pel que fa a la qualitat de banda ampla, la velocitat que es contracta sol ser força baixa. Aquest treball es va presentar ahir, en el II Fòrum de Noves Tecnologies de les comarques de Girona, que es va portar a terme a l'hotel Carlemany. En la trobada es van debatre, en una taula rodona, les estratègies i actuacions sobre les mancances detectades, amb la presència de representants de la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament, la UdG i la Cambra de Comerç. També es va pronunciar una conferència sobre ajuts i subvencions per a les empreses i el comerç en noves tecnologies. «Encara hi ha un dèficit i, en noves tecnologies, el creixement és lent», va destacar Ribas.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.