| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 12 de maig de 2024


dimarts, 7 de novembre de 2006
>

Cau un tros del mur del final del passeig de s'Abanell de Blanes i el sector turístic reclama actuacions

Diu que cada cop hi ha menys platja i insta els polítics a fer-hi alguna cosa

L.J.. Blanes
Una part del mur de l'últim tram del passeig de s'Abanell de Blanes, el que està més a prop de la desembocadura del riu Tordera, s'ha descalçat i ha caigut. A més, l'escullera d'aquesta zona ha quedat al mig de la platja a causa de la força de les onades del mar. El president de l'associació d'hotelers de Blanes, Enric Portas, va instar ahir els polítics a fer-hi alguna cosa. Portas va dir que des que es va treure sorra del fons marí de Blanes, l'any 1994, cada cop hi ha menys platja.


+ Una part del mur del passeig de s'Abanell ha caigut sobre la platja. / Foto: L.J.

Que els temporals s'enduguin una part del passeig de s'Abanell de Blanes és gairebé un clàssic. Passa cada any. L'últim cop, fa pocs dies. Un tros del mur de la platja del passeig de s'Abanell ha quedat descalçat i ha caigut. Les roques que feien d'escullera en aquesta zona estan ara al mig de la platja, desplaçades per la força de les ones. La tanca del càmping Voramar està cada cop més a prop del mar. Fins ara hi havia un camí que separava la platja de la tanca; ara el camí és inexistent. El regidor de Medi Ambient, Argemir González, ha explicat que l'Ajuntament ja ha requerit la Generalitat, que és la que té les competències d'aquest tram de passeig, perquè reforci el mur i el torni a fer. No obstant, el president dels hotelers de Blanes, Enric Portas, ha replicat que amb això no n'hi ha prou. Portas ha explicat que els ajuntaments també poden fer obres i no requerir sempre les altres administracions a fer-les i ha posat com a exemple l'Ajuntament de Lloret, que l'any 2001 va netejar tot el passeig que havia quedat ple de sorra després d'un temporal o l'actuació de fa un parell de temporades, quan va fer i pagar un transvasament de sorra.

Portas ha dit que des que l'any 1994 es va treure sorra del fons marí de Blanes per regenerar platges del Maresme, any rere any la platja de s'Abanell perd sorra, i insta les autoritats a actuar. De moment, el regidor de Medi Ambient, que reconeix les pèrdues de sorra, no és gaire partidari de traspassar sorra d'un costat a l'altre de la platja. Argemir González recorda que quan es va extreure sorra del fons marí de Blanes per dur-la al Maresme, la sorra que es va posar a les platges de Malgrat i Santa Susanna va durar quatre dies. El cost de l'operació llavors ja va ser altíssim: 374 milions de pessetes, que va pagar l'Estat.

El nou descalçament del mur coincideix amb el fet que fa pocs dies també es va descalçar el transformador que alimenta la dessalinitzadora i que està situat al delta del riu Tordera. Va ser el penúltim cop que el mar va donar un ensurt a Blanes. Tot plegat fa, segons el sector hoteler, que s'hagi d'actuar per protegir la platja de la zona turística. Portas reclama que el poble es mobilitzi per protegir la platja.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.