| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


diumenge, 29 d'octubre de 2006
>

Sant Sadurní viu un projecte «sense aturada»



M. DE LAMO. Sant Sadurní d'Anoia

Amb pissarres digitals i un ordinador portàtil sobre la taula, l'escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d'Anoia està explotant al màxim el projecte IATIC. Fins a quart de primària, els alumnes disposen de sis ordinadors per aula, i al cicle superior (que va des de cinquè fins a segon d'ESO), cada alumne disposa d'un ordinador portàtil. «Realment, les millores han estat brutals», explica el director del CEIP, Josep Maria Esteve, sobre el nivell educatiu assolit pels estudiants. Els beneficis s'han obtingut gràcies al fet que «darrere de les TIC hi ha un projecte determinat d'escola que fa que aquesta millora sigui possible».

El centre està implicat en el projecte IATIC des de fa dos cursos, si bé fa «20 anys que ho està en les tecnologies de la informació» a l'escola. Tot i deixar clar que la direcció del centre «se sent molt orgullosa del material» informàtic de què disposa, Esteve també explica que «no tots els continguts» d'aprenentatge es troben dins l'ordinador: part del material continuen sent llibres de lectura en paper. El director del CEIP destaca la «implicació» del professorat en un projecte que necessita que «un 80% dels materials» digitalitzats necessaris els hagi d'elaborar el mateix centre. «Ara, nosaltres tenim més material digitalitzat que la majoria d'escoles juntes de tot Catalunya», assegura Josep Maria Esteve. Entre set i vuit persones de l'escola «estan dedicades a generar material digitalitzat de millor qualitat que en paper», segons explica el responsable de l'escola.

Pel director del CEIP Jacint Verdaguer, un dels avantatges del sistema és la millora de l'aprenentatge en els alumnes que tenen «més problemàtica en l'aspecte conductual». «El seu interès es quintuplica, perquè està davant d'una màquina, que no l'està criticant, i es pot autocorregir», diu Esteve. «Se sent més còmode, més tranquil, i més relaxat», hi afegeix. El director del centre assegura que no sap quina serà la continuïtat del projecte IATIC. «No sabem quina serà la seva caducitat. Però per a nosaltres no té aturada, no podem tornar enrere. El camí agafat és impossible parar-lo», diu.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Aules de l'era informàtica

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.