La pesca de la gamba de Palamós es va començar a recuperar a partir del maig, però fins al juny no va arribar als nivells habituals. Tot i això, el juny és manté per sota de les captures del 2004 quan es van pescar uns 11.800 quilos i de les del 2003. El 2005, durant tot el mes de juny, es van pescar només 400 quilos de gambes a Palamós i, només al maig passat, es van pescar uns 5.100 quilos. Aquestes captures contrasten amb les que es van donar el 2005, amb 2.500, quilos; el 2004, amb 14.700 i el 2003, 14.200.
Des de fa unes setmanes les captures s'estabilitzen al voltant dels 450 quilos diaris de gamba, cosa que fa preveure una normalització: «El mes de juny podem parlar que ha estat normal pel que fa referència a les captures i, en aquesta mateixa línia, esperem que el juliol sigui igual», va valorar ahir el secretari de la Confraria de Pescadors de Palamós, Josep Grassot.
La davallada de les captures de gambes va afectar per tercer any consecutiu la campanya gastronòmica el Menú de la Gamba de Palamós. La mostra gastronòmica es va haver d'iniciar el passat 19 de maig oferint escamarlà en comptes de gamba. L'Associació de Restaurants de la Badia, organitzadora de la mostra, va decidir mantenir la campanya en previsió que es recuperessin les captures, com finalment ha acabat passant.