| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 13 de maig de 2024


dimecres, 14 de juny de 2006
>

La Institució de les Lletres Catalanes subvenciona tres escriptors tarragonins

Són Òscar Palazón, Mònica Batet i Noemí Bagés

CARINA FILELLA. Tarragona
El tarragoní Òscar Palazón i la reusenca Mònica Batet són dos dels trenta escriptors catalans que enguany rebran un ajut econòmic a la creació literària de la Institució de les Lletres Catalanes. Igualment, la jove tarragonina Noemí Bagés rebrà una subvenció per a la creació d’una pàgina web sobre literatura que dedicarà una atenció especial al lector jove.




+ Els escriptors Òscar Palazón, Mònica Batet i Noemí Bagés. Foto: EL PUNT

Òscar Palazón es va mostrar ahir molt satisfet per haver estat un dels trenta escriptors escollits per la Institució de les Lletres Catalanes com a mereixedor d’una subvenció a la creació literària. «A gent com jo, que comencem en aquest món de les lletres, un ajut com aquest ens fa sentir molt bé i ens dóna un al·licient», va apuntar. Concretament, li han concedit 5.000 euros, que serviran per tirar endavant l’elaboració d’un llibre de relats que, de manera provisional, du el títol Autoretrats, i que ha de tenir enllestit abans que s’acabi l’any. Un llibre que « té a veure amb la identitat i la manera com juguem amb la nostra identitat: a vegades ens convé amagar-la, altres suplantar-la...» Amb un «to dur i potser una mica dramàtic», el tarragoní Òscar Palazón basteix un recull de narracions que compartiran personatges i situacions. Per exemple, una de les protagonistes és una dona que, per circumstàncies que encara no vol desvelar, «ha de fer un canvi radical en la seva vida: ha de canviar la seva identitat». L’autor aprofitarà aquest fet per analitzar «com afecta psicològicament al personatge el fet que hagi de renunciar a la seva identitat». Aquest serà el primer llibre individual de narrativa que publicarà Palazón, autor del poemari L’atles de la memòria (Cossetània).

Igualment, el projecte presentat per la jove Mònica Batet també ha estat seleccionat per la Institució de les Lletres Catalanes. Es tracta de la narració titulada Potser mentides, que també ha de tenir acabada a finals d’any. Aquesta obra arriba després de L’habitació grisa, amb la qual va guanyar el vint-i-cinquè premi Just M. Casero.



WEB PER AL LECTOR JOVE


D’altra banda, en l’apartat d’ajuts a la creació de pàgines web, Noemí Bagés, autora de la novel·la juvenil I la mort em parlava (Barcanova), rebrà 1.200 euros per crear una web que dedicarà una atenció especial al lector o a l’escriptor jove. Amb el domini www.noemibages.cat (que encara està pendent de concessió), la pàgina web es dividirà en quatre apartats. En el primer es podran trobar dades sobre la mateixa escriptora (fragments d’obres seves, galeria de fotografies, dades biogràfiques...). També hi inclourà l’apartat Paisatges, amb fotografies d’algunes zones de Tarragona que ha recreat en la seva obra literària. En el segon bloc hi haurà un fòrum per tal que els joves es puguin recomanar obres. En el tercer apartat es podran llegir textos escrits «per nens que volen ser escriptors i que comencen a fer contes». Noemí Bagés, que és mestra, va apuntar en aquest sentit: «Les escoles dediquen molta atenció a la diversitat, però sovint deixem una mica de banda els nens i nenes que tenen una vocació literària clara.» Finalment, un quart apartat es titularà L’escriptor convidat, en què sobretot es donarà a conèixer l’obra d’autors de les comarques de Tarragona.

La Institució de les Lletres Catalanes ha destinat enguany un total de 648.000 euros en ajuts a la realització d’activitats literàries, els quals s’han repartit entre 119 projectes. Hi ha cinc línies de subvencions: a la creació literària en llengua catalana; a la creació de pàgines web; a propostes de traducció al català d’obres literàries en altres llengües; a la investigació sobre moviments, obres i autors i crítica literària, i a la realització d’activitats i difusió de la literatura en català. En aquest sentit, també ha estat subvencionat el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, per l’organització de la tercera Fira del Llibre i de l’Autor Ebrenc.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.