| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dissabte, 10 de juny de 2006
>

CiU fa una crida a nacionalistes i independentistes perquè votin «sí»

Xuclà i Macias adverteixen que l’alternativa no és la renegociació del text

PURI ABARCA. Olot
Els diputats de CiU Jordi Xuclà i Pere Macias van fer ahir una crida als gironins nacionalistes i als independentistes perquè votin a favor de l’Estatut i no confiïn en l’«alternativa de la renegociació». Xuclà i Macias, que van pronunciar una conferència a l’Institut Municipal de Promoció Econòmica d’Olot, van reivindicar per a CiU l’inici del procés de l’Estatut i el van datar, concretament, en una conferència del 2002, en què el líder de CDC, Artur Mas, ja va dir que calia un nou text.


+ Pere Macias i Jordi Xuclà, al centre de la imatge. A l’esquerra, l’exsenador Ramon Sala i Canadell i a la dreta, el candidat a l’alcaldia d’Olot, Josep M. Corominas. Foto: R.E.

Jordi Xuclà va fer un símil entre el procés de l’Estatut i una línia de tren. «Hem arribat a una nova estació i no ens hi volem quedar, però hi hem de passar abans no arribem allà on volem, que és a l’estació on hi ha la proposta del 30 de setembre del 2005», va dir. El diputat al Congrés hi va afegir, però, que «per a alguns (PSC)», aquesta estació és l’«última destinació».

En defensar el text, Xuclà va apel·lar al sentiment nacionalista i independentista per poder aprovar aquest text en el referèndum del 18 de juny. «Volem que vegin que aquest Estatut és útil i que l’alternativa o la conseqüència del no, de cap manera és la renegociació, com proposen alguns partits», en clara referència als arguments d’ERC. Pel diputat, el resultat del no seria quedar-se «ancorat» en l’Estatut de l’any 1979. «A la gent que no creu que hàgim arribat a l’extrem màxim que ara podíem arribar li ha de caure la bena dels ulls», va dir Xuclà, que també va insistir que si l’Estatut s’aprova, «el Tribunal Constitucional interpretarà el text d’una altra manera».

Per la seva banda, el diputat i senador Pere Macias va explicar el procés de l’Estatut basant-se en els «orígens», que va datar en una conferència d’Artur Mas de l’octubre del 2002, en la qual ja es va plantejar la necessitat d’un nou text de l’Estatut. «Podem dir sí molt convençuts, perquè ens ho hem cregut des del principi. L’hem estat lluitant, treballant i impulsant en tot moment», va afirmar Macias.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Dues enquestes oficials preveuen un 55% de participació en el referèndum del 18-J

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.