| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


divendres, 12 de maig de 2006
>

L’administració de l’Estat aposta pel teletreball per fer compatible la vida familiar i la laboral

Després d’una experiència pilot a Madrid s’estendrà el sistema

LURDES MORESO. Santa Bàrbara
El subdirector general de Formació del Ministeri d’Administracions Públiques, José Luis Ossorno, va presentar ahir el resultat d’una prova pilot inclosa en el programa Concilia en què 30 treballadors de l’administració van optar pel teletreball. La valoració és positiva tant pels funcionaris com pel ministeri, que assegura que amb el teletreball no disminueix ni la productivitat ni la competitivitat. Ara es farà un protocol d’actuació per fer extensible l’experiència a la resta d’administracions.


+ El subdirector general de Formació, al centre, durant la jornada d’ahir. Foto: L.M.

Una trentena de funcionaris del Ministeri d’Administracions Públiques es van acollir a principi d’any a un programa pilot d’utilització de mètodes telemàtics com a eina potenciadora de la conciliació entre la vida laboral i la familiar. Aquests treballadors es desplaçaven tres dies a la setmana al ministeri i els altres dos realitzaven la seua activitat laboral des de casa. El resultat de la prova ha estat tant satisfactori que el subdirector general de Formació del Ministeri d’Administracions Públiques va assegurar ahir, en el marc d’una jornada de teletreball celebrada a les Terres de l’Ebre, a Santa Bàrbara, que ara es farà un protocol d’actuació perquè aquest mètode de treball s’aplique a totes les administracions públiques que depenen de l’Estat. «Hem d’utilitzar les potencialitats del teletreball perquè està comprovat que no té un efecte pervers sobre la productivitat», va manifestar Ossorno. A més de fer extensible la proposta del teletreball com a forma de treball a l’administració de l’Estat també es faran arribar els avantatges d’aquest mètode de treball a la resta d’organismes públics. Pel que fa als perfils més adequats per treballar des de casa són els de persones amb nens petits o persones grans al seu càrrec, les que tenen problemes de mobilitat, els que viuen en residències allunyades, etc. «Amb aquest sistema de treball podem evitar els col·lapses circulatoris a les grans ciutats», va dir Ossorno.

La iniciativa del Ministeri d’Administracions Públiques no és l’única, també hi ha una experiència a la xarxa de telecentres de Catalunya (que depèn del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació). Una tècnica de l’oficina tècnica de coordinació, operativa del Consell Comarcal del Bages, va optar el 2005 pel teletreball. «El teletreball em va permetre compaginar la cura i alletament matern del meu fill amb la feina, però la sensació que tenia era d’estar tot el dia treballant», va explicar Sandra Olivas, que va lamentar la pèrdua de contacte amb els companys de feina.

Per la seua banda, els sindicats alerten que el teletreball pot comportar una individualització de les condicions laborals i la fragmentació i precarietat del món laboral.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.