| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de maig de 2024


diumenge, 19 de març de 2006
>

Actiu turístic i símbol del poble



GUSTAU MORENO / GUSTAU MORENO. ""

El santuari de la Fontcalda es troba vora el curs del riu Canaletes, just enmig dels estrets que tanquen la vall i que li donen un encant especial. El nom és degut a l’aigua calenta que raja permanentment dels Xorros, tant a l’estiu com a l’hivern, a una temperatura de 26 graus. Des de ben antic, l’aigua va ser utilitzada a l’hostatgeria per les seues propietats medicinals i curatives. Actualment, el balneari i el seu entorn és un dels atractius turístics més importants de Gandesa, però també un símbol del poble i un lloc de peregrinació popular, amb la tradicional romeria que se celebra el primer diumenge de maig. «Evidentment, ens agradaria que la gestió pogués fer-la algú de Gandesa, que conega quina ha estat la manera de funcionar i també la tradició de la Fontcalda, però com a Ajuntament hem de garantir la lliure concurrència d’ofertes», va remarcar Miquel Aubà. L’alcalde va confirmar que diferents veïns interessats ja han contactat amb l’Ajuntament, i que també s’ha parlat de la possibilitat que una societat formada per un grup de gandesans presenti una oferta per gestionar la Fontcalda.

El pròxim concessionari dels equipaments de la Fontcalda podrà explotar el balneari i les seues instal·lacions durant un termini de cinc anys, un període relativament curt si es compara amb les concessions que trauen a concurs públic altres ajuntaments de les Terres de l’Ebre. «Nosaltres hem optat per una concessió curta, perquè l’empresa puga veure si la cosa els va bé, i també perquè l’Ajuntament no haja de recórrer a la clàusula de rescissió del contracte, si no estem d’acord amb la gestió», va aclarir Aubà. Amb tot, l’alcalde va precisar que el concessionari podrà obtenir beneficis a partir del segon o el tercer any de la gestió, ja que les obres que s’haurien de fer són mínimes. «A més, quan s’acabi la concessió es podria puntuar millor una possible prorrogació, si la gestió ha estat òptima», va concretar. D’altra banda, els cànons anuals també són força assequibles, perquè puguin assumir-los empreses familiars de Gandesa. El concessionari no haurà de pagar res durant el primer any, i les quantitats a pagar durant els quatre anys següents oscil·len entre els 8.000 i els 15.528 euros. En aquest sentit, Aubà va detallar que els cànons serviran per fer obres de millora i també per cofinançar altres projectes més importants, com un programa de protecció de l’entorn i d’educació ambiental que han previst amb la Fundació Territori i Paisatge.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Gandesa aposta per privatitzar la gestió de la Fontcalda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.