La regidora de Turisme, Dolors López, va presentar ahir les jornades gastronòmiques Labadejo, del mercat al plat, que lAjuntament ha programat amb lAssociació de Venedors del Mercat i lagrupació de restauradors Plat i Got. Dolors López va recordar que labadejo és un dels productes més tradicionals de Tortosa, ja que la ciutat era una de les principals portes dentrada del bacallà salat a la península.
La regidora va explicar que lobjectiu de les jornades és potenciar un producte molt lligat a la cultura culinària de Tortosa i també un dels productes estel·lars del mercat central, així com promocionar els restaurants de la ciutat. Les jornades començaran el proper 16 de març amb una mostra delaboració de plats amb abadejo en una cuina que shabilitarà al centre del mercat, i que serà a càrrec del cuiner Joan Forcadell. La mostra i la posterior degustació dels plats fets amb abadejo es repetirà els dijous 23 i 30 de març, però, a més, els restaurants de lassociació Plat i Got també oferiran plats amb abadejo durant els tres caps de setmana següents, fins al 2 dabril.