| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 de desembre de 2025


dijous, 9 de març de 2006
>

Tortosa promou unes jornades gastronòmiques de l’abadejo



GUSTAU MORENO. " Tortosa"

La regidora de Turisme, Dolors López, va presentar ahir les jornades gastronòmiques L’abadejo, del mercat al plat, que l’Ajuntament ha programat amb l’Associació de Venedors del Mercat i l’agrupació de restauradors Plat i Got. Dolors López va recordar que l’abadejo és un dels productes més tradicionals de Tortosa, ja que la ciutat era una de les principals portes d’entrada del bacallà salat a la península.

La regidora va explicar que l’objectiu de les jornades és potenciar un producte molt lligat a la cultura culinària de Tortosa i també un dels productes estel·lars del mercat central, així com promocionar els restaurants de la ciutat. Les jornades començaran el proper 16 de març amb una mostra d’elaboració de plats amb abadejo en una cuina que s’habilitarà al centre del mercat, i que serà a càrrec del cuiner Joan Forcadell. La mostra i la posterior degustació dels plats fets amb abadejo es repetirà els dijous 23 i 30 de març, però, a més, els restaurants de l’associació Plat i Got també oferiran plats amb abadejo durant els tres caps de setmana següents, fins al 2 d’abril.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.