| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimecres, 8 de març de 2006
>

Maresme. Els efectes de la llevantada del gener deixen inservible la platja de Malgrat

"Canyes, troncs i objectes de tota mena omplen els 4,5 quilòmetres de costa del municipi turístic"

TERESA MÁRQUEZ MALGRAT DE MARRAT DE MAR. "Malgrat de Mar"
La llevantada de final de gener que va afectar la comarca encara és molt present al litoral de Malgrat de Mar. El municipi turístic, que pot presumir de disposar d’una de les platges més grans del nord del Maresme, veu amb preocupació com el seu litoral és ple de canyes, troncs i altres objectes arrossegats pel riu Tordera i dispersats al delta. El consistori busca la col·laboració ràpida d’altres administracions perquè considera que aquesta situació supera amb escreix les competències municipals de neteja i manteniment de les platges. L’episodi no és nou i fa dos anys treure la brutícia de la platja va costar 60.000 euros.

La llevantada que va afectar el Maresme el 30 de gener passat va provocar que rius i rieres baixessin plens i arrosseguessin tot allò que trobaven al seu pas. Les zones properes al delta del riu Tordera van rebre de ple els efectes del temporal i en especial la platja de Malgrat es va anar omplint de brutícia de tota mena. Un mes després, el litoral del municipi presenta un aspecte molt diferent del que ha de tenir per poder-ne fer ús.

Canyes amuntegades, troncs d’arbres, plàstics i estris diversos estan dispersats en una franja de més de cinc metres d’amplada i al llarg dels 4,5 quilòmetres de platja. El regidor d’Obres Públiques i Brigada, Josep Maria Colomina (CiU), no amaga la preocupació davant d’un fet que es repeteix massa sovint i que «fins ara l’ha hagut d’assumir l’Ajuntament i, en conseqüència, tots els veïns». Colomina fa referència a la llevantada del 2004, que va afectar de manera molt semblant la platja. «Llavors va ser al mes de maig, molt a prop del començament de la temporada turística, i vam haver de córrer per deixar-ho tot a punt», recorda el regidor d’Obres Públiques. La neteja de la platja va costar a les arques públiques 60.000 euros.

«No es tracta tan sols de recollir la brutícia. S’ha de classificar i portar a la deixalleria i incloure-hi el cost del transport», apunta Josep Maria Colomina.

El regidor considera que es tracta d’una situació excepcional i que supera l’àrea d’acció municipal pel que fa al manteniment i la neteja de la platja. «És necessari que intervinguin altres administracions superiors que tenen competències sobre les rieres i els rius», assenyala Colomina, en clara referència a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

De moment, hi ha pendent una reunió a tres bandes per al dia 14 entre l’Ajuntament de Malgrat, la Diputació i l’ACA per determinar si es destina alguna subvenció al municipi perquè pugui endreçar la platja. «Hem de trobar una solució que no representi, com fins ara, una despesa directa per al municipi», avança el regidor d’Obres Públiques.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Flora autòctona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.