| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de maig de 2024


dimecres, 22 de febrer de 2006
>

La IX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre potencia la gastronomia local i les activitats complementàries

GUSTAU MORENO. Tortosa
El president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús, Pere Panisello, va presentar ahir l'onzena edició de la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre, que enguany serà entre els dies 24 i 26 de febrer. Panisello va destacar que un dels secrets de l'èxit de la fira de Jesús és que han sabut conjugar el caràcter més seriós i especialitzat, de promoció del sector oleícola, amb un vessant més lúdic i atractiu. Així, la principal novetat de l'onzena edició serà l'aposta per la gastronomia i la importància de l'oli d'oliva en la dieta mediterrània. Panisello va detallar que al marge dels diferents concursos relacionats amb l'oli i la mostra gastronòmica, la fira coincidirà amb les III Jornades Gastronòmiques de l'Associació de Restauradors Plat i Got. A més, a la fira de Jesús també hi haurà expositors de l'escola d'hostaleria de les Terres de l'Ebre, en què els alumnes oferiran una degustació, i també de l'escola municipal de cuina de Tortosa. Panisello també va destacar la presència d'un expositor de la Federació Catalana del Gremi de Forners, que faran una degustació del típic panoli. D'altra banda, els bars i restaurants del nucli de Jesús també faran un menú especial durant els dies de la fira, per 12 euros. La XI Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre també inclourà una sèrie d'activitats complementàries noves, com una trobada de mestres saurís, en què almenys una vintena d'experts faran una demostració del mètode tradicional per localitzar pous. El certamen es completarà amb la celebració de la llotja de contractació de l'oli de la Cambra de Comerç de Tortosa, l'onzena trobada de grallers i dolçainers dels Països Catalans, i un festival folk, amb els grups Xarop de Canya, Ameba i Dúmbala Canalla.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.