| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


diumenge, 10 de juliol de 2005
>

Enxampen per segon cop un caçador de Manresa que posava verí en un vedat

Es tracta de l'expresident del TDK Manresa Casas Alàs, pendent de judici pel mateix fet

EMMA ANSOLA. Barcelona
Agents rurals del Departament de Medi Ambient van enxampar in fraganti el veí de 75 anys de Manresa Carles Casas Alàs, expresident del TDK Manresa durant disset anys, mentre col·locava botifarres amb verí en un vedat de caça del qual és arrendatari, a Tàrrega. Casas està pendent de judici per fets semblants ocorreguts el 2003. Aquesta vegada, el verí va provocar la mort d'un gat fer -una espècie protegida-, quatre guineus, dos gats domèstics i dues garses.


+ L'expresident del TDK Manresa. Foto: FELIP GONZÀLEZ / REGIÓ 7.
Els agents rurals van començar la investigació al maig arran de les denúncies de veïns de la zona per la mort d'animals domèstics sense cap motiu aparent de malaltia. L'operatiu de vigilància va servir per detectar fins a quatre guineus, dos gats domèstics, dues garses i el més preocupant, un gat fer (Felis Sylvestris), una espècie altament protegida, morts al vedat privat de caça d'Altet, a Tàrrega. Les autòpsies van demostrar que tots els animals havien ingerit un potent verí anomenat Aldicarp, que pot resultar molt tòxic ja sigui per ingestió, inhalació o, fins i tot, per contacte i que també suposa un perill per a les persones. Les botifarres amb verí eren col·locades a prop de llocs d'aigua on els animals s'acosten a beure. La sorpresa dels agents rurals va ser gran quan van descobrir que, per segon cop consecutiu, l'autor d'aquestes trampes mortals era Casas Alàs, que està pendent de judici al jutjat d'instrucció número 1 de Cervera per fets idèntics ocorreguts el 2003. El subinspector dels agents rurals de Lleida, Llorenç Ricou, va explicar divendres que l'objectiu d'aquestes trampes és matar els mamífers i les aus rapinyaires que, segons creuen alguns caçadors, entren en competència amb les seves preses, normalment conills i perdius. L'ús de verí per a la caça és prohibit pel Departament de Medi Ambient i el Codi Penal ho classifica de delicte contra la flora i la fauna, castigat amb presó entre els sis mesos i els dos anys. En els últims mesos, el Cos dels Agents Rurals ha augmentat els recursos per lluitar contra l'ús de verins perquè afecten directament la població rural. En el moment de tancar aquesta edició, havia estat impossible localitzar l'expresident del TDK Manresa.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.