| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de maig de 2024


dimarts, 17 de maig de 2005
>

Barcelonès Nord. La Generalitat descarta que la brutícia a la platja de Badalona s'origini al Maresme

L'Agència Catalana de l'Aigua creu que els sistemes de sanejament del litoral funcionen correctament

JOSUÉ GARCIA. Badalona
La presència d'escumes i sòlids flotants a les aigües de Badalona no és deguda només als sistemes de sanejament que tenen en l'actualitat moltes poblacions del Maresme i, per tant, la seva millora no significarà la desaparició de la brutícia a la platja. Així ho assegura l'Agència Catalana de l'Aigua, que està ultimant l'estudi sobre la problemàtica de les escumes i la brutícia a tot el litoral català. La gestió de les aigües residuals a la comarca del Maresme havia estat identificat com l'origen del problema tant pel consistori badaloní com per la plataforma ciutadana en defensa de la platja.


+ La platja de Badalona oferia ahir aquest aspecte. Foto: GERARD ARIÑO
Segons el cap del departament de Control de la Qualitat de l'Agència Catalana de l'Aigua, Antoni Ginabreda, la problemàtica que pateix el litoral de Badalona és una constant a totes les platges del Mediterrani i, per extensió, a totes aquelles costes amb gran conentració de població. Així, creu que no es pot afirmar que l'origen del problema al Barcelonès sigui degut a la gestió de les aigües residuals del Maresme. Precisament aquest és l'argument que esgrimeixen la regidoria de Medi Ambient de Badalona i la plataforma ciutadana en defensa del litoral per identificar un dels possibles emissaris de la brutícia que s'acumula en temporada alta a l'aigua del mar. Ginabreda manté que els sistemes de sanejament de les localitats costaneres del Maresme funcionen correctament, connectats a depuradores, i limita el problema a les situacions de pluja o avaria, quan les aigües residuals sobreïxen i contaminen el mar. Sí que és cert, diu el responsable de la Generalitat de la qualitat de l'aigua, que «a l'estiu el problema es materialitza més pel turisme». El Departament de Medi Ambient va assumir publicament el compromís l'any passat que es faria un estudi sobre la presència de les escumes i els sòlids flotants a l'aigua. L'estudi, coordinat per l'Institut de Ciències del Mar, de la UPC, s'està enllestint i està previt que el dia 25 es facin públiques les primeres conclusions. Fins aleshores, Ginabreda és de l'opinió que l'ACA ha fet tot el possible per intentar millorar la qualitat de l'aigua, com recomanar als consistoris que netegin els col·lectors i les rieres de manera preventiva. L'estudi també indicarà com coordinar millor les administracions implicades en la gestió de les platges.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Unió veïnal fins al Tordera

>La brutícia de la platja de Badalona no prové del Maresme, segons l'ACA

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.