| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 21 de maig de 2024


dissabte, 7 de maig de 2005
>

Restaurants de Palamós ofereixen el menú de la gamba de Palamós tot i que no se'n pesca

La confraria i l'Ajuntament volen incrementar el nombre de controls per evitar «falsificacions»

ALBERT VILAR. Palamós
Alguns restaurants de Palamós estan oferint en la seva carta el menú de la gamba de Palamós o gamba fresca de Palamós tot i que fa mesos que no se'n pesca. Aquesta situació ja va ser denunciada ahir pel president de l'Associació de Restaurants de la Badia que organitza el menú, Xavier Jabato, que va qualificar els establiments de «pirates». Jabato va deixar clar que ells no organitzaran la campanya mentre no hi hagi gambes. Per la seva banda, la Confraria de Palamós i l'Ajuntament estan disposats a incrementar el nombre de controls per evitar «falsificacions» en la venda del producte gamba de Palamós.


+ Un cartell en què s'ofereix el menú de la gamba de Palamós en un establiment de Palamós. Foto: A.V.
Jabato va denunciar la competència deslleial d'alguns restaurants en la campanya gastronòmica de la gamba de Palamós durant la roda de premsa que es va fer ahir a l'ajuntament per anunciar que s'ajornava la mostra, per primera vegada, per manca de producte. Jabato va reconèixer que hi ha alguns establiments «pirates», ja que estan oferint el menú, tot i que fa mesos que els pescadors del municipi no en capturen. Tot i la denúncia pública, Jabato no va voler donar cap nom. Tot i això, aquest diari va poder veure tres establiments que oferien el menú de la gamba de Palamós a poc més de 30 euros per persona i un altre local que oferia gambes fresques de Palamós. «En tenim sempre», va informar una responsable d'aquest restaurant palamosí. Un dels locals que ofereixen el menú va explicar a aquest diari que és gamba de Palamós i que té la factura del peixater. Arran d'això, el president de l'associació dels restauradors que organitzen la campanya va anunciar que pensa fer-ho saber a l'Ajuntament. «Em sap greu, però estan enganyant la gent», va dir Jabato, que va afegir-hi que és «vergonyós i patètic». Injustificable Durant la roda de premsa, l'associació de restaurants, com també els ajuntaments de Palamós i Calonge, d'on són els establiments que organitzen la campanya, i la Confraria de Pescadors de Palamós van recordar que no hi ha gamba de Palamós. «Cap establiment pot justificar la comercialització o venda d'aquest crustaci amb el nom de gamba de Palamós», es diu a la nota de premsa. El cap de premsa de Palamós, Joan Cama, en ser informat per aquest diari que hi havia locals que oferien el menú amb gamba de Palamós, va puntualitzar la frase de l'escrit: «Si és gamba fresca, no pot ser. Si és congelada, ja no tinc res a dir-hi». El president de la confraria, Francesc Subirats, va dubtar que els restaurants tinguin tanta gamba congelada per oferir-la ara amb el menú. Tot i això, va reiterar que en els darrers dos mesos no s'ha venut a la llotja ni una sola gamba. A més, Subirats creu que l'Ajuntament hauria de controlar el tema de la gamba de Palamós, recordant que l'Ajuntament té la patent de la marca comercial. El regidor de Comerç i Turisme de Palamós, Joan Marmol, va reconèixer que s'ha de cuidar la marca, i més quan és un punt de qualitat. Per això manté converses amb la confraria per mirar de crear una marca certificada per poder controlar la seva captura i venda, com també els establiments, que tindrien un distintiu. Per controlar la certificació hi hauria uns inspectors privats. «Volem evitar les falsificacions», va afirmar Subirats.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.