dijous, 5 de maig de 2005 > Un crustaci amb menú propi
El menú de la gamba de Palamós, que ofereixen restauradors de Palamós, Calonge i Sant Antoni, s'ha posposat per la manca de captures d'aquest producte. La campanya gastronòmica, que sol començar a finals d'abril, haurà d'esperar que tornin a sortir les gambes dels seus caladors, davant el far de Sant Sebastià, terme de Palafrugell. Una espera necessària, ja que la gamba denominada de Palamós ofereix unes característiques gastronòmiques que l'han convertit en un element molt apreciat. Els pescadors justifiquen la singularitat de la gamba de Palamós als fons marins específics on habita, al seu sabor i al seu color vermell. Pescadors i cuiners qualifiquen aquesta gamba de més saborosa, amb unes característiques físiques i un gust que la fan molt especial. Així, una gamba de Palamós ben conservada tindrà tot el cos d'un vermell intens i no perdrà, un cop servida a taula, aquesta tonalitat, a diferència de les gambes conservades o importades de la zona de Llevant, les quals poden presentar la part del cap una mica blanquinosa. Precisament, el cap és una de les parts més delicades de la gamba i, mal tractat o mal conservat, es torna d'un color negrós.
|