| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dimarts, 25 de gener de 2005
>

Catalunya Cultura estrenarà un informatiu en àrab, amazic i espanyol dirigit als immigrants

Manté la radiofórmula però reordena la graella per temàtiques

GEMMA BUSQUETS . Barcelona
Catalunya Cultura estrenarà dilluns vinent a les 22.05 h un informatiu diari de deu minuts, Mosaic , que es farà en àrab, amazic i espanyol -aquesta última llengua, pensada per a la comunitat llatinoamericana-. Mosaic vol ser un espai útil per als nous immigrants i és una de les novetats de la graella d'hivern de l'emissora cultural, que, tot i mantenir l'estructura de radiofórmula, ha ordenat les franges horàries per temàtiques.


+ Najat el Hachmi, Chahida Haddad i María Teresa Combe fan Mosaic.
Catalunya Cultura vol «allargar la mà» com a emissora pública als nous immigrants que formen part de Catalunya, i aquest és l'objectiu de Mosaic, segons va explicar ahir la directora de Catalunya Ràdio, Montserrat Minobis. Mosaic, que tindrà una presentació i un resum en català, inclourà una notícia que no necessàriament ha de ser del dia, entrevistes a gent del carrer, preguntes i respostes, agendes culturals i esportives, com també ofertes de treball. Una cançó, tant de Catalunya com dels països d'origen, tancarà l'informatiu. Mosaic s'emetrà en espanyol els dilluns i dimarts a càrrec de la periodista peruana Maria Teresa Combe; Chahida Haddad, llicenciada en documentació, farà l'informatiu en àrab els dimecres i dijous, i els divendres Najat el Hachmi, mediadora i escriptora, s'encarregarà de fer-ho en amazic. Durant la presentació, Najat el Hachmi va destacar el fet que la llengua amazic -bona part dels marroquins establerts a Catalunya són de llengua amaziga (berber)- viu un procés de normalització, i el programa hi contribuirà. El coordinador d'aquest espai, Jaume Peral, va destacar que les tres realitzadores escolliran els continguts que més poden ser d'interès per a les respectives comunitats. Sèrie biogràfica A més de Mosaic, Catalunya Cultura estrena també una sèrie biogràfica, Al costat de..., dirigida per Agustí Pons i que s'emetrà dins la franja de literatura (de les 14.00 a les 15.00 h). Són sis biografies de dones, i a cada una de les quals se li dedicarà un mes: Maria Aurèlia Capmany (febrer); Montserrat Roig (març); Frederica Montseny (abril); Victòria dels Àngels (maig); Mercè Rodoreda (juny) i Maria Mercè Marçal (juliol). L'objectiu és, segons Pons, «popularitzar aquestes figures més enllà del seu nom». Ciència La directora de Catalunya Cultura, Adelina Castillejos, va destacar també la incorporació d'una franja dedicada a la divulgació de la ciència (de les 19.00 a les 20.00 h) que vol explicar en clau científica «el món que ens envolta». Catalunya Cultura (8.000 oients) vol que se la identifiqui com a canal, i per això els responsables han modificat lleugerament la graella, resituant locutors i agrupant temàticament les franges.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.