| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 14 de maig de 2024


dijous, 13 de gener de 2005
>

La mezzosoprano gironina Gemma Coma Alabert estrena a França la seva primera «Carmen»

El 7 d'abril actuarà a l'Auditorio Nacional de Madrid, amb l'orquestra barroca Los Músicos de Su Alteza

XAVIER CASTILLÓN . Girona
La mezzosoprano gironina Gemma Coma Alabert, que està desenvolupant bona part de la seva carrera a l'Estat francès, va estrenar diumenge passat a Le Creusot (Borgonya) i tornarà a representar aquest divendres i dissabte a Lió l'òpera Carmen , de Bizet, on interpreta l'apassionada gitana protagonista: un dels papers més difícils per a una mezzosoprano, que ella ja ha afrontat amb només 28 anys. Gemma Coma Alabert, una de les figures amb més projecció de la nova lírica gironina juntament amb el baríton Xavier Mendoza, també actuarà el 7 d'abril a l'Auditorio Nacional de Madrid, amb Los Músicos de Su Alteza, de Saragossa.


+ Gemma Coma Alabert, en una imatge recent.  Foto: MANEL LLADÓ.
Gemma Coma Alabert parla del seu paper a Carmen com «un gran repte, per al qual he necessitat una intensa preparació vocal i física». No és fàcil assumir un paper protagonista de tanta intensitat dramàtica i amb una presència gairebé constant a l'escenari, en una òpera de quatre actes que dura més de tres hores i mitja i que reserva per a la intèrpret principal quatre àries i tres duos. «Fer aquest paper mai no et pot deixar indiferent i t'has de posar al cent per cent en la pell del personatge, la qual cosa requereix una gran despesa d'energia. De fet, mai a la meva vida m'hauria imaginat que faria aquest paper abans que altres de més petits que encara no he pogut interpretar. Haver superat aquesta prova em dóna coratge per fer moltes coses a partir d'ara», diu la cantant gironina, que va aconseguir aquest paper gràcies a una audició, com també ha passat en el cas del concert de música barroca, amb orquestra, cor i solistes, que oferirà el 7 d'abril a l'Auditorio Nacional. Aquesta producció de la Carmen de Bizet té com a director musical Bernard Tétu i com a director escènic, Jean-Claude Mathon. A més de l'orquestra simfònica del conservatori nacional de la regió de Lió i d'una massa coral -inclòs un cor de nens- de gairebé 200 veus, la cantant gironina està acompanyada a sobre de l'escenari per sis solistes més, entre els quals hi ha Michel Pastor, que interpreta el personatge de Don José. Aquesta gran producció operística es podrà tornar a veure aquest cap de setmana al teatre de la Bourse de Lió, un gran auditori per a uns 2.000 espectadors.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La primera òpera de Rossini i un nou disc

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.