| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimecres, 22 de desembre de 2004
>

Un terratrèmol de poca intensitat torna a sacsejar de matinada el Ripollès

És una rèplica del sisme de grans dimensions que fa tres mesos hi va haver a la comarca

CARMINA SOLANO . Ripoll
Un terratrèmol de 2,8 graus en l'escala oberta de Richter va sacsejar ahir a la matinada el Ripollès, segons va informar l'Institut Cartogràfic de Catalunya. El sisme, que va tenir una intensitat baixa, es va percebre sobretot a Ribes de Freser i no va provocar desperfectes. L'epicentre es va situar al mateix punt on fa justament tres mesos un altre terratrèmol de 4 graus va causar esquerdes i diversos danys materials a la zona. Precisament, els experts consideren que el moviment sísmic que hi va haver ahir és una rèplica d'aquesta sacsejada, que és la més important que s'ha registrat aquest any a la comarca.

Segons va informar l'Institut Cartogràfic de Catalunya, el sisme que hi va haver ahir, a tres quarts de sis de la matinada, al Ripollès és una rèplica del terratrèmol de 4 graus en l'escala de Richter que hi va haver el 21 de setembre passat en aquesta mateixa zona. De fet, d'acord amb aquestes mateixes fonts, des que hi va haver aquest sisme de grans dimensions, al Ripollès hi ha hagut un seguit de rèpliques que no han estat percebudes. A causa de la poca magnitud del terratrèmol d'ahir -de 2,8 graus en l'escala de Richter-, aquest cop no hi ha hagut danys materials i només alguns veïns de la zona van notar el moviment. En concret, l'epicentre del sisme es va situar entre Queralbs, Ribes de Freser, Campelles i Planoles, a uns quatre quilòmetres de profunditat a l'escorça terrestre. Juntament amb les serralades costaneres, els Pirineus constitueixen la zona de Catalunya on hi ha més moviment sísmic. Entre el febrer i l'abril de l'any passat, al Ripollès hi va haver 44 petits terratrèmols que van tenir una magnitud entre 0 i 3,8 graus en l'escala de Richter.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Sacsejada al Maresme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.