| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dissabte, 27 de novembre de 2004
>

Palamós (1900-1930) en setze mirades

S'obre una exposició fotogràfica a la Casa Montaner que il·lustra el passat palamosí

TINA CASADEMONT . Palamós
L'Arxiu de Palamós inaugura avui (19.00 h), a la sala d'exposicions de la Casa Montaner, 16 mirades. Palamós al primer terç del segle XX , que proposa un viatge al Palamós del 1900 al 1930 a través de les imatges de setze fotògrafs, professionals i amateurs , locals i de fora del municipi. L'exposició, oberta fins a final de febrer, s'estructura en quinze plafons que mostren cinc imatges de cadascun d'aquells fotògrafs pioners i també hi ha un espai central dedicat als materials que empraven.


+ Dones i nens a la platja Gran de Palamós (1920-1935), de Juli Pallí, és una de les imatges de l'exposició.
La idea de l'exposició que avui s'obre a la Casa Montaner de Palamós es basa en les setze mirades particulars dels fotògrafs que hi han reunit. Aquests fotògrafs, en les primeres dècades del segle XX, van estar a Palamós de manera més o menys intensa, igual que també va ser més o menys intensa la seva dedicació a la fotografia; però en tot cas, tots ells van deixar un rellevant llegat gràfic que ha perviscut en el temps. L'exposició s'estructura, doncs, a partir del coneixement i el reconeixement d'aquests autors i la seva obra. La mostra es distribueix a través de quinze plafons on es tracta de manera biogràfica els setze fotògrafs, cadascun representat amb cinc imatges de la seva producció. A més, hi ha diversos textos introductoris que acosten el visitant al context tecnològic de la fotografia de l'època. En total, s'hi exposen 76 imatges de Palamós i la seva gent, a banda dels retrats dels mateixos fotògrafs i de les imatges utilitzades com a recurs gràfic. D'altra banda, a l'espai central també hi ha un apartat dedicat als materials que utilitzaven els fotògrafs en el primer terç del segle XX. Tot plegat, es pot visitar fins al dia 27 de febrer de l'any que ve. Difusió del patrimoni L'exposició, que disposa de la col·laboració de la Diputació de Girona, està situada a la planta baixa de la Casa Montaner, un edifici que també és seu del servei d'Arxiu Municipal i de les oficines del Museu de la Pesca. Aquesta sala, que es va reobrir l'estiu passat amb l'exposició 1964, Palamós, cartografia d'un conflicte, organitzada pel Museu de la Pesca, té la voluntat de convertir-se en un espai per a exposicions temporals dedicades a temes relacionats amb el patrimoni cultural i natural del municipi. La gestió és a càrrec de l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós, integrada pel Museu de la Pesca, el servei d'Arxiu Municipal i l'àrea de Medi Ambient.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.