| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de maig de 2024


dilluns, 22 de novembre de 2004
>

Ca la Dona pretén traslladar la seva seu a un immoble municipal d'interès cultural

L'emblemàtic espai de dones necessita un local més gran perquè l'actual se'ls ha quedat petit

MÒNICA BERNABÉ . Barcelona
L'emblemàtic espai de dones de Barcelona Ca la Dona està negociant amb l'Ajuntament traslladar la seva seu a un immoble municipal d'interès cultural de Ciutat Vella, perquè el local que té ara al carrer Casp se'ls ha quedat petit. El centre ha crescut molt -ara ja reuneix 28 col·lectius femenins-, s'ubica en un local no adaptat per a les persones discapacitades i el lloguer és molt car. L'Ajuntament ha ofert tres edificis municipals a aquests col·lectius de dones. Tots, però, estan en estat d'abandonament, caldria restaurar-los i Ca la Dona hauria de sufragar-ne el cost. Les sòcies estudien ara si podran obtenir-ne el finançament.


+ Algunes sòcies de Ca la Dona, en un curs de defensa personal, la setmana passada.  Foto: JUANMA RAMOS.
Ca la Dona té ara un local de menys de 500 m al principal d'un edifici del carrer Casp. I calcula que, per poder encabir tots els col·lectius de dones que ara tenen seu en aquest centre, necessitaria almenys 1.000 m. En aquest espai també s'ubicaria l'associació de dones contra la violència familiar Tamaia, que ara també treballa a Ca la Dona. La situació al centre és límit. Fins i tot han hagut d'habilitar un lavabo com a sala de reunions, explica Betlem Cañizar, coordinadora de Ca la Dona. A això s'afegeix el fet que la seu no està adaptada per a persones discapacitades i l'alt cost del lloguer. Per això les sòcies de Ca la Dona volen traslladar el centre a un local públic que, a més, desitjarien que fos en un lloc cèntric per facilitar l'arribada de dones d'arreu de Catalunya. La presidenta de Ca la Dona, Montse Cervera, ha explicat que l'Ajuntament els ha informat que disposa de tres immobles municipals de planta baixa a Ciutat Vella i que els en podria cedir un per cinquanta anys. En tots tres casos, aquests edificis formen part del patrimoni cultural de la ciutat, però es troben en estat d'abandonament i caldria restaurar-los, cosa que hauria de sufragar Ca la Dona, segons afegeix Cervera. Ara Ca la Dona està estudiant si això és viable, és a dir, si pot aconseguir prou finançament públic i aportacions per pagar les obres que, segons Cañizar, el consistori calcula que podrien costar uns tres milions d'euros. La regidora de la Dona, Pilar Vallugera, ha confirmat que l'Ajuntament ha fet aquesta proposta, ha destacat la gran aportació de Ca la Dona a la ciutat i s'ha mostrat confiada d'arribar a una entesa amb els col·lectius de dones.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> De l'ocupació per la força a l'entesa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.