| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dimecres, 20 d'octubre de 2004
>

La «Subhasta de somnis» de la Fundació Emma de Sant Joan de les Abadesses rep la distinció Pfizer

El premi és d'àmbit estatal i hi havien concorregut un total de 120 projectes

JORDI CASAS . Olot
La fundació privada municipal Emma de Sant Joan de les Abadesses, que gestiona la residència de gent gran del municipi, ha estat guardonada amb el primer premi estatal de la Fundació Pfizer, de caràcter biennal, pel projecte Subhasta de somnis , amb què va fer realitat molts dels desitjos manifestats pels residents del geriàtric local. L'entitat es dedica a l'atenció de la gent gran i, a més, des de fa poc s'encarrega de l'atenció domiciliària a tot el Ripollès.


+ Una imatge d'arxiu d'una de les dependències de la Fundació Emma amb alguns residents.  Foto: J.C.
La Fundació Emma ha rebut la distinció pel projecte Subhasta de somnis perquè l'entitat que el concedeix manté que és una iniciativa innovadora en l'àmbit intergeneracional. I és que per dur a terme la majoria dels somnis dels residents s'hi han hagut d'involucrar un important nombre de voluntaris del municipi de totes les edats. La mitjana és de 35 anys. El guardó el rebran el 15 de novembre a la Sala Winthertur de Barcelona els seus responsables. El projecte Subhasta de somnis de Sant Joan de les Abadesses ha estat seleccionat com el millor dels 120 que aspiraven al premi, que és en metàl·lic i d'un total de 30.000 euros. L'alcalde, Carles Bassaganya, va explicar ahir que la iniciativa de la subhasta ha facilitat la creació espontània d'un grup de voluntaris que, entre altres coses, ja ha acompanyat els més vàlids a Montserrat o ha traslladat els que anaven amb cadira de rodes a alguns actes de la festa major. Subhasta La Subhasta de somnis es va poder dur a terme el gener d'aquest any gràcies a l'ajuda de molts voluntaris del municipi. Després de recollir les peticions dels residents, van convocar una acte públic de caràcter festiu al qual van assistir persones a títol individual o com a representants d'entitats o d'empreses. Aquests s'oferien segons les seves preferències i possibilitats per satisfer les peticions que s'anaven fent públiques. Es van poder fer realitat la majoria dels somnis dels residents. En alguns casos, de manera relativament immediata. En d'altres, una mica més tard, segons les característiques de les peticions.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Famosos, viatges i música

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.