| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dimarts, 10 d'agost de 2004
>

El cartell de les festes de Tortosa «ofèn la sensibilitat i les creences» de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

La regidora demana disculpes, però defensa l'aposta innovadora i lúdica de la proposta

GUSTAU MORENO . Tortosa
La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, una institució fundada el 1617 que té com a objectiu fonamental promoure la devoció i el culte a la Mare de Déu de la Cinta, ha trencat el silenci habitual per carregar amb contundència contra el cartell anunciador de la festa major de Tortosa. L'entitat afirma que el cartell de les festes de la Cinta 2004 ha ferit la sensibilitat i les creences dels fidels. La regidora de Festes ja ha demanat disculpes, i lamenta que el disseny del cartell haja estat malinterpretat.


+ El cartell anunciador de les festes de la Cinta 2004 és un disseny d'Ignasi Barrera, director d'art de Saeta Comunicació.  Foto: G.M.
La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, una de les entitats que representen la Tortosa més tradicional, ha manifestat públicament la seua oposició al cartell que enguany anuncia els actes de la festa major. De fet, la institució -va nàixer el 1617 i afirma que parla en nom de més de 2.000 famílies tortosines- té com a objectiu fonamental «promoure la devoció i el culte» a la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat, i «vetllar pel respecte a la tradició del que representa el sagrat cíngol de la Mare de Déu». Després de veure el disseny del cartell de les festes de la Cinta 2004, i d'enviar una carta de protesta a l'alcalde tortosí, Joan Sabaté (PSC), l'última junta ordinària de l'arxiconfraria ha acordat per unanimitat expressar el seu desacord per un fet que qualifica de «lamentable». «En uns moments en què la globalització uniforma els costums i els coneixements, és necessari accentuar els signes d'identitat culturals i religiosos», afirma en un comunicat l'arxiconfraria, i hi afegeix: «Les creences més profundes de l'home han de ser respectades.» L'entitat considera que el cartell anunciador de les festes de la Cinta 2004 «ha ferit la sensibilitat i les creences d'una part de la realitat sociològica». Amb tot, matisa que l'ofensa no ha estat per la intencionalitat del cartell, sinó pel que «no diu ni representa» sobre les festes, que es fan «en honor de la Mare de Déu de la Cinta». L'arxiconfraria insisteix que les festes de Tortosa tenen l'origen en una tradició religiosa, i adverteix que «les imatges institucionals i públiques no poden portar a confusió i equívoc». La institució remarca que les festes de la Cinta estan arrelades «a la més antiga tradició de la ciutat», i recorda que va ser a Tortosa on en una aparició la Mare de Déu va deixar el cinturó -la Santa Cinta- com a penyora.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Un cartell original per anunciar l'oferta de concerts

> LA FRASE

> La Reial Arxiconfraria de la Cinta carrega contra el cartell de les festes de Tortosa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.