| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 21 de setembre de 2024


dilluns, 5 de juliol de 2004
>

Els veïns de Gràcia pressionaran perquè es mantingui l'ús social de La Violeta després de la seva venda

Salvem la Violeta està disposada a discutir el futur del casinet amb la Generalitat

MAITE PIULACHS . Barcelona
No es donen per vençuts. La comissió Salvem la Violeta, formada per teixit veïnal, social i cultural del districte de Gràcia de Barcelona, està disposada a reunir-se amb la consellera de Cultura, Caterina Mieras, perquè es garanteixi que el casinet continuï sent d'ús públic. La Violeta de Gràcia es va vendre a una immobiliària i, ara, els veïns volen pressionar perquè aquest edifici, catalogat i protegit com a patrimoni arquitectònic, continuï sent la seu d'una vintena d'entitats.


+ L'interior del casinet La Violeta de Gràcia, seu d'una vintena d'entitats.  Foto: O. ESPINOSA.
La Mútua d'Industrials i Comercials de Gràcia era la propietària d'aquest casinet, construït el 1893 i seu de més d'una vintena d'entitats. En una polèmica assemblea a l'abril passat es va aprovar -amb l'oposició d'una desena de socis- la venda de l'edifici a una immobiliària holandesa, Vervat & Van der Veen, SL, i la dissolució de l'entitat. Des del 19 d'abril passat, els inquilins del casino La Violeta han de pagar el lloguer als nous propietaris. Els llogaters del bar asseguren que des del març paguen el lloguer als jutjats. La comissió Salvem la Violeta s'ha proposat defensar, fins al final, la contiunïtat del seu ús social i, en una assemblea de l'l de juliol, va acordar reunir-se amb la consellera de Cultura, Caterina Mieras. També es va decidir programar actes durant la festa major de Gràcia, a l'agost, per mantenir viva la flama d'aquesta reivindicació. Paral·lelament, la comissió manté els contactes amb el regidor del districte Ricard Martínez (ERC) perquè l'Ajuntament vetlli perquè aquest equipament no perdi l'ús públic i social malgrat que sigui privat. L'edifici està catalogat i protegit com a patrimoni arquitectònic i, per tant, no s'hi poden fer pisos, però aquest espai no està qualificat d'equipament. I és que la comissió La Violeta no reclama que l'Ajuntament compri l'edifici, sinó que se'n garanteixi l'ús públic. Alhora, l'associació de veïns de Gràcia denuncia l'actuació «opaca» tant de la mútua com de la direcció general d'Economia i Finances perquè asseguren que «no han respost» la seva petició de conèixer el cas de La Violeta. La direcció general de Política Financera va assegurar que «no s'ha trobat cap irregularitat» en el procés de dissolució de la Mútua d'Industrials de Gràcia i, per tant, que «tirarà endavant», tot i que el procés administratiu serà força llarg. El regidor, tot i que està d'acord a mantenir l'ús social del casinet, va assegurar que la venda de l'edifici va ser una operació pri vada i correcta. Va recordar, no obstant això, que no s'hi poden fer habitatges ni cap negoci de restauració pel seu caràcter protegit. Ara cal esperar, però, que no es converteixi en seu d'una empresa.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.