| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dimecres, 30 de juny de 2004
>

Joan Josep Camacho Grau i Rafael Cruz reactiven la Dreamachine a cops de poesia àcida i rock progressiu

Van cloure ahir el Festival de Poesia de Girona amb un recital electritzant

XAVIER CASTILLÓN . Girona
En els anys seixanta, Brion Gysin i William Burroughs van crear la Dreamachine, la màquina del somni: un cilindre amb forats que, situat a sobre d'un tocadiscos en moviment a 78 revolucions, projecta llums que modifiquen la percepció de l'usuari i li provoquen visions oníriques. El poeta Joan Josep Camacho Grau i el guitarrista i poeta Rafael Cruz reactiven l'esperit de la Dreamachine en un disc homònim, que es va presentar ahir a la cloenda del Festival de Poesia de Girona.


+ Cruz i Camacho Grau, ahir en la presentació de Dreamachine.  Foto: EUDALD PICAS.
Dreamachine, el disc, és una autoedició artesanal i obligadament limitada. Gravat a l'estudi Blue Beat per Dave Sánchez (United Players), que també ha aportat al disc el baix elèctric i les programacions, Dreamachine és un treball concebut bàsicament per Joan Josep Camacho Grau (Sant Vicenç dels Horts, 1975), que hi aporta la veu i la majoria dels textos recitats, i Rafael Cruz (Cadis, 1957), poeta que, en aquest cas, s'ha centrat en la composició musical i la guitarra elèctrica. Hi han col·laborat Adriana Bàrcia i Enric Casasses, que ahir també van fer a l'aula magna de la Casa de Cultura de Girona breus intervencions, en un recital poètic tan atípic com, definitivament, electritzant, només amb guitarra i veu. Una de les grans protagonistes de Dreamachine és la ciutat de Nova York, retratada tant pel mateix Camacho Grau (La gran poma podrida) com per Blai Bonet (Nova York) i Josep Maria Fonollosa (East 41st Street), amb un plantejament poètic i un tractament musical que, en alguns moments, recorda Lou Reed, la millor escola underground i el rock progressiu. El CD, que només es vendrà en els recitals i a Moby Disk Records, inclou també una pista interactiva, amb el fanzine Dards alls folls, un salvapantalles de la Dreamachine i els plànols per construir la màquina de somnis de Burroughs i Gysin.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.