| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dilluns, 21 de juny de 2004
>

L'Ajuntament i la Generalitat descarten fer subterrànies totes les vies de Sants

Descarten reclamar-ho a les al·legacions al pla del TGV de Foment

EL PUNT . Barcelona
Sabien que era difícil. Però alguns veïns encara mantenien la pancarta al balcó i el canvi de responsables en el Ministeri de Foment havia portat la Plataforma pel Soterrament de les Vies a un últim intent negociador. Finalment, ni l'Ajuntament ni la Generalitat reclamaran una revisió del projecte de TGV perquè totes les vies siguin subterrànies a Sants. Seria massa car, diuen, i retardaria encara més l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona.


+ La platja de vies és una gran cicatriu a Sants que els veïns voldrien veure coberta.  Foto: JUANMA RAMOS.
Pels veïns, les obres del TGV eren l'oportunitat històrica per posar fi a la gran cicatriu ferroviària que parteix en dos aquest sector de Barcelona. «En cent anys no es tornarà a tenir-ne una altra d'igual», ha exclamat algun cop el portaveu de la Plataforma pel Soterrament de les Vies a Sants i vicepresident de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Josep Xarles. La plataforma va encarregar a enginyers i arquitectes un projecte d'obres per demostrar que es pot cobrir totalment la platja de vies sense interrompre el trànsit ferroviari. En canvi, el ministeri ho va donar per impossible des d'un començament. El projecte diu que les vies seran subterrànies a la part de muntanya, per on passarà el TGV, però les vies situades a la part de mar no es canviaran. Quedaran a l'altura que estan ara, tot i que cobertes per un gran calaix de formigó i en la superfície es farà una rambla de vianants. Durant el mes de maig els veïns van reunir-se primer amb el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Xavier Casas, per intentar implicar-los en una nova demanda de revisió del projecte davant les noves autoritats del ministeri. Però l'Ajuntament no vol més retards. Per això només proposa variacions lleus en les seves al·legacions al projecte del ministeri, i s'oblida definitivament del cobriment total de les vies. Fonts del consistori consideren que el cobriment plantejat i aprovat per Foment «és una bona solució i una proposta intel·ligent» que donarà al barri «un nou espai lliure i de qualitat». La Generalitat també ha llançat la tovallola i acata el projecte actual. «El cobriment total és difícil que sigui possible, seria una inversió per a trenta anys», diu el director de Ports i Transports, Jordi Julià.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Desplaçament de l'estació del centre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.