| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de maig de 2024


dilluns, 12 d'abril de 2004
>

El debat de les competències a l'estany

JORDI CASAS .

+ A hores d'ara, encara no està clar qui ha de controlar la seguretat de les embarcacions de l'estany.  Foto: JORDI SOLER.
El govern central ha deixat sol l'Ajuntament de Banyoles en el cas del naufragi de la barca L'Oca. I no només perquè ha estat l'única adminitració que no l'ha ajudat a afrontar les indemnitzacions que li corresponen com a responsable subsidiari de l'accident, sinó també perquè a hores d'ara encara ha d'atendre la reivindicació d'una trobada amb el Ministeri de Foment i la Generalitat per aclarir les competències en matèria de seguretat de les embarcacions a l'estany. Fer l'orni La petició del consistori banyolí ha estat feta i reclamada en diverses ocasions pel plenari municipal. I el govern central sempre ha fet l'orni. Fins i tot, el febrer del 2003, l'aleshores ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué, va declinar debatre el tema en el marc d'una reunió amb l'alcalde de Banyoles, Pere Bosch. L'Ajuntament sempre ha mantingut que les responsabilitats en matèria de seguretat a l'estany són del govern central. Ha estat un tema clau a l'hora d'establir les responsabilitats subsidiàries. Ara, però, ho continua essent per fer més efectiu el control en aquesta matèria i evitar que pugui tornar a repetir-se una tragèdia com la de la barca L'Oca.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Estanys a Empuriabrava

> El túnel de Toses, arraconat

> Les antenes de Radio Liberty continuen al mateix lloc

> El tren al Ripollès i a la Cerdanya

> Govern nou, problemes vells

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.