| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 20 de maig de 2024


dimarts, 30 de març de 2004
>

L'IES de l'Ebre demana al govern català que impulse la biblioteca projectada pels alumnes

El centre té 1.300 alumnes i celebra enguany els seus 75 anys d'història

ROSER ROYO . Tortosa
Els alumnes del cicle formatiu de grau superior de construcció de l'IES de l'Ebre van dissenyar l'any passat l'avantprojecte d'una biblioteca que a part d'ampliar la ja existent del centre donaria també servei al barri de Ferreries. El projecte està pressupostat en uns 300.000 euros i la direcció del centre vol arrencar a l'actual govern català un compromís perquè aquest nou equipament puga començar a executar-se el 2006. Així van manifestar-ho ahir a la consellera d'Ensenyament, Marta Cid, aprofitant la seua presència a la inauguració dels actes de celebració del 75è aniversari del centre.


+ Un moment de la inauguració, ahir, dels actes del 75è aniversari de l'IES de l'Ebre.  Foto: R.ROYO
«Som conscients que no és una obra prioritària ni volem donar presses, però ens agradaria que el govern tingués en compte la nostra proposta i que es pogués començar a materialitzar l'estiu del 2006». Ho va manifestar ahir el director de l'IES de l'Ebre, Àngel Aznar, en referència amb l'avantprojecte d'una biblioteca per al centre dissenyat pels alumnes del cicle superior de construcció i edificis. Aquests alumnes van preveure aprofitar una zona de l'institut que no s'utilitza i construir-hi un equipament d'uns 300 metres quadrats, on es podria accedir durant la setmana des del mateix institut i els caps de setmana des del carrer Vizcarro. «Tot el barri de Ferreries se'n podria beneficiar», va afegir Aznar. El pressupost de l'obra pujaria als 300.000 euros i el Departament d'Ensenyament hauria de dissenyar el projecte definitiu. Aquesta proposta la van fer arribar ahir a la consellera d'Ensenyament, Marta Cid, l'encarregada de presidir l'acte d'inauguració del 75è aniversari del centre, un centre on actualment hi ha 1.300 alumnes i 124 professors. L'IES de l'Ebre va obrir les portes la tardor del 1929 com a Centre de Formació Tècnica i Industrial de Tortosa amb els mòduls només de fusta i mecànica. Després passaria a ser Escola de Treball i Institut Politècnic de Formació Professional. No és fins al 1996 que es convertix en institut d'ensenyament secundari, on s'impartixen els tres nivells educatius: ESO, batxillerat i cicles formatius -set de mitjans i deu de superiors-. És el primer centre de les Terres de l'Ebre que ha aconseguit un certificat ISO 9001:2000 en qualitat educativa i Ensenyament li acaba de concedir dos cicles mitjans més: el de tècnic en projectes de construcció i el d'atenció sociosanitària.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La consellera Cid recull la proposta

> Sabaté titlla d'«error» la proposta de Pi per presidir el CAT

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.