| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


dissabte, 27 de març de 2004
>

Milà deixa l'Ebre sense la presidència del CAT i proposa el regidor reusenc Daniel Pi

El delegat ebrenc de Medi Ambient destaca el perfil tècnic de Pi i diu que al cap de dos anys hi haurà relleu

ROSER ROYO . Tortosa
Les Terres de l'Ebre es quedaran sense la presidència del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), com a mínim durant dos anys, ja que el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ha proposat al regidor de Reus, Daniel Pi (ICV), com a nou president en substitució del tortosí Valentí Faura, nomenat per l'anterior govern de CiU. El director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge, Víctor Gimeno, va confirmar ahir aquesta proposta i va assenyalar que «més que la procedència del nou president el que importa és la seua vàlua». En aquest sentit, Gimeno va destacar el perfil tècnic de Pi. La proposta no ha agradat a la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que considera que la gestió del CAT s'ha de fer des del territori que cedix l'aigua.


+ Daniel Pi és regidor de Medi Ambient i president de l'empresa municipal d'aigües.  Foto: JUDITH FERNÁNDEZ
El departament de Medi Ambient ha argumentat la decisió de proposar un home de Reus i no de les Terres de l'Ebre com a nou president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) per la solvència personal i professional de Pi -és regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Reus i president del grup d'empreses municipals d'aigües de Reus- i pel seu coneixement del funcionament del CAT. Així ho va manifestar ahir el director dels serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge a l'Ebre, Víctor Gimeno, que no veu aquesta proposta com un retrocés de les Terres de l'Ebre en els òrgans de gestió del minitransvasament a Tarragona. «Fins ara hem tingut dos presidents ebrencs i la filosofia del CAT no ha variat ni un mil·límetre, nosaltres el que volem és canviar aquesta dinàmica d'oferir aigua per tenir beneficis», va dir Gimeno, alhora que va assenyalar que hi ha el compromís que al cap de dos anys hi haja un relleu i el nou president siga de les Terres de l'Ebre «perquè simbòlicament és important que el representant del CAT siga d'allà d'on se'n va l'aigua». D'altra banda, Gimeno també va destacar que dels set representants que proposa el govern per al consell d'administració del CAT, quatre són de les Terres de l'Ebre: es tracta de Jaume Forcardell -número 3 d'ICV a Tortosa-, Eleuteri Arques -membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre de Deltebre-, el delegat del govern, Lluís Salvadó, i l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté. Els altres membres són el mateix Daniel Pi, el gerent de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Jaume Erruz, i el delegat del govern al Camp, Xavier Sabaté.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Malestar entre els anti-PHN

> El PSPV reclama a Zapatero aigua de l'Ebre per a Castelló

> CiU diu que és un retrocés

> Milà proposa que el reusenc Daniel Pi sigui el nou president del CAT durant dos anys

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.