| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dimarts, 13 de novembre de 2001
>

La plataforma ciutadana de Pineda diu que la Generalitat no és sensible amb la riera

Recorden que fer passar les canonades de la depuradora per aquest indret és una «sentència de mort»

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
L'anunci de l'Agència Catalana de l'Aigua, que els col·lectors de la futura depuradora de l'Alt Maresme passaran per la Riera de Pineda, ha provocat la reacció dels partits polítics i de la plataforma que havien demanat un traçat alternatiu. La plataforma es queixa que l'ACA no té sensibilitat cap a la riera, i que l'administració no té «voluntat de diàleg» i «pren mesures unilaterals sense haver-les discutit prèviament». L'alcalde, Joan Morell (PSC), manté que l'ACA ha de presentar el projecte i també les alternatives que el ple li ha demanat. Morell diu que en base a això l'Ajuntament prendrà una decisió.


+ Josep Lluís Fillat, Francisco Castro, Joan Morell, Norbert Peláez i Enric Fàbregas parlen amb els membres de la plataforma en el ple en què es van aprovar les demandes que es farien a l'ACA.  Foto: M.M.
L'ACA diu que els col·lectors que han de connectar amb la depuradora que es farà a l'antiga pedrera de Montpalau han de passar per la riera. A més, ho ha fet saber a les parts que han presentat al·legacions. Una resposta que la plataforma Salvem la Vall de la Riera entén que pot ser «una sentència de mort». La plataforma defensa que l'ACA «mai ha cregut realment en la possibilitat d'estudiar alternatives». En una declaració escrita, la plataforma afirma que l'ACA està «mostrant una mancança absoluta de voluntat de diàleg amb els sectors implicats i que pren mesures unilaterals sense haver-les discutit prèviament». A més, es recorda que el ple de l'Ajuntament va demanar unes mesures i que l'ACA les ha de tenir en compte. En aquest mateix sentit, s'ha expressat el portaveu del PSC, a l'oposició, Josep Lluís Fillat, que entén que l'Ajuntament va aprovar un seguit de punts, com ara el de demanar traçats alternatius i que l'ACA ho ha de tenir en compte. El portaveu del PSC, que també havia presentat al·legacions, creu que l'Ajuntament ha de prendre una decisió sobre el que faci l'ACA. Arran de l'afirmació del gerent de l'ACA, Joan Lluís Quer, que l'Ajuntament dóna suport a la decisió de fer passar la canonada per la riera, l'alcalde, Joan Morell, es manté amb el que ha dit sempre. Primer, que l'ACA presenti el projecte i les alternatives de traçat que el ple li ha demanat i després, es decidirà si s'accepta o no. Morell entén que l'ACA ha demostrat ser partidària del diàleg i està convençut que l'opció final serà discutida a fons. Morell ha demanat a l'ACA que faci un acte públic i obert a tothom per explicar el projecte de la depuradora.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> La regeneració es farà

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.