| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


diumenge, 28 de desembre de 2003
>

El pessebre vivent de Jesús es renova amb més escenes i hi actuen uns dos-cents actors

Enguany ha arribat a la divuitena edició i anualment hi passen unes dues mil persones

ROSER ROYO . Jesús
Els jardins de la residència de les germanes Teresianes, a l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús, són aquests dies un enrenou d'anades i vingudes, assajos, focos i música entre religiosa i èpica. Un any més la parròquia de Sant Francesc d'Assís d'aquesta localitat tortosina ha muntat el seu pessebre vivent, una escenificació del naixement del Messies que varia i es perfecciona any rere any. Enguany inclou quatre quadres nous: el casament de Josep i Maria, la demostració del poder de Roma, una dona cega contant contes en una masia catalana i una obra de folklore tortosí.


+ Diverses imatges de la representació del pessebre vivent de Jesús: l'escena dels pastorets, Maria poc abans de l'anunciació i una dansa per celebrar el presagi del naixement de Jesús.  Foto: R. ROYO.


«Cada any ho fem diferent perquè creiem que el públic que ens visita mereix que es renoven les escenes.» Això ho diu Francesc Vives, el president del grup organitzador del pessebre vivent de Jesús. Enguany aquest pessebre ha arribat a la divuitena edició, i també s'ha ampliat el nombre d'actors. «Hem passat de 150 a 200», diu Vives tot assenyalant que hi actua gent de totes les edats: el més jove és el nadó que fa de nen Jesús, que només té uns mesos, i el més gran és un home de 74 anys que fa de llaurador. Com a anècdota cal destacar que la verge Maria i Sant Josep els representen un matrimoni real i el nen Jesús és el seu fill. El de Jesús és el pessebre vivent amb més tradició a les Terres de l'Ebre i anualment hi passen unes dues mil persones. El dia de Nadal el van visitar cinc-centes. En total es fan quatre representacions: els dies 25, 26 i 28 de desembre i l'1 de gener, de dos quarts de set a les nou de la nit. El preu de l'entrada és de 3,50 euros i amb els diners que es recullen es cobrix una part de la despesa -prop dels 6.000 euros-, que inclou des dels decorats i el vestuari fins als micròfons sense fils que utilitzen els actors principals.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.