| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dijous, 27 de novembre de 2003
>

L'Ajuntament de Sils preveu reconvertir la policia en un cos de vigilants i s'organitza una recollida de signatures per evitar-ho

L'oposició i alguns sectors del poble temen que pugui augmentar la inseguretat ciutadana

ANNA PUIG . Sils
L'Ajuntament de Sils preveu aprovar avui en el ple la reconversió de la policia local en un cos de vigilants. L'oposició i alguns sectors del poble temen que pugui augmentar la inseguretat i han iniciat una recollida de signatures per evitar-ho. Per l'alcalde, Joaquim Rovira (CiU), el canvi de policia a vigilants redueix el cost econòmic i permetrà augmentar la plantilla i donar servei les 24 hores del dia -ara no es pot fer perquè només hi ha dos agents contractats.


+ Un agent de la policia local en servei, ahir, a Sils. Fins fa un mes, el cos estava format per quatre persones però ara només són dues.  Foto: LLUÍS SERRAT.
Fins fa un mes, la policia local de Sils estava formada per dos agents. Dos d'ells van plegar i ara l'Ajuntament es planteja reconvertir el cos en vigilants. Segons va explicar l'alcalde, Joaquim Rovira (CiU), així és més econòmic augmentar la plantilla i permet donar un servei de 24 hores. «Després de consultar diversos ajuntaments hem arribat a la conclusió que és més apropiat tenir vigilants que policies i, a més, no ens agrada la idea que vagin armats», va explicar. Per Rovira, és més interessant tenir un cos ampli i una vigilància continuada durant tot el dia i adverteix del risc de contractar més policies. «S'han de formar a l'escola de Mollet i, després que estiguin ensenyats, es corre el risc que marxin a treballar a poblacions més grans», va dir. Segons el seu parer, la diferència de serveis entre un cos i l'altre és mínima i destaca que hi ha el suport dels Mossos d'Esquadra per situacions especials. No opina el mateix el grup Independents de Sils, a l'oposició, pels quals és necessari mantenir la policia i augmentar la plantilla. Per aquest motiu ahir van iniciar una campanya de recollida de signatures entre els veïns per presentar-les avui en el ple que ha de debatre i aprovar la substitució del cos. «És evident que la policia dóna més seguretat que els vigilants i volem que la gent se sensibilitzi amb aquesta qüestió», va manifestar Neus Gené, portaveu dels independents, segons la qual, la policia de Sils ha d'estar formada, com a mínim, per quatre agents.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> A contracorrent

> Recullen signatures a Sils per evitar que la policia local es reconverteixi en un cos de vigilants

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.