| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 d'abril de 2024


dimarts, 21 d'octubre de 2003
>

L'Ajuntament apedaçarà el passeig de Blanes però farà arribar la factura a l'Estat

Des de l'any 1982, en què es va inaugurar, fins ara el mar ja se l'ha endut deu vegades

LAURA JUANOLA . Blanes
L'Ajuntament de Blanes apedaçarà el passeig de s'Abanell però farà arribar la factura a l'Estat, que és qui va fer l'obra l'any 1982. Ahir, els tècnics de la demarcació de Costes van fer una inspecció al desastre que va provocar la llevantada, que es va endur uns quaranta metres de passeig. De moment, l'Ajuntament hi posarà una escullera per garantir-ne la seguretat però l'Estat haurà de tornar a fer un projecte i refer una altra vegada el passeig. Des de l'any 1982 fins ara, el passeig de s'Abanell s'ha fet malbé deu vegades a causa dels temporals i deu vegades l'Estat l'ha hagut de refer.


+ A l'esquerra, l'estat en què ha quedat el passeig de s'Abanell de Blanes a l'altura del poliesportiu després de la llevantada. A dalt, un banc del passeig de Lloret de Mar trencat també a causa del temporal i, a baix, l'estat en què ha quedat la carretera d'Oix.  Foto: L.J. / J.C. El passallís que va quedar cobert per l'aigua. / JORDI CASAS.



Des del 1982, en què es va inaugurar, fins ara el passeig de s'Abanell s'ha fet malbé deu vegades. Deu vegades l'Estat, que és l'administració que el va voler fer sense escoltar els pescadors, que van augurar que els temporals se l'endurien, l'ha hagut de refer. L'última destrossa s'ha produït arran de la darrera llevantada, que s'ha endut uns quaranta metres de passeig a l'altura del pavelló poliesportiu. En aquest punt, el passeig està destrossat i ple de sorra. No obstant això, l'acció del mar podria haver estat pitjor perquè just davant del passeig destrossat hi ha una guingueta de platja d'obra. Al marge de la destrossa, bona part del passeig ha quedat cobert de sorra. Tot plegat requereix una actuació urgent, que l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va dir ahir que l'Ajuntament farà. Les obres consistiran a posar una escullera arran del passeig perquè les ones no hi arribin i per garantir-ne la seguretat. Ahir no se sabia el que costaria aquesta obra, però, costi el que costi, la factura la pagarà l'Estat. De fet, el passeig ha aguantat a la zona més propera a la roca de Sa Palomera que ja es va fer malbé a mitjan anys noranta. Llavors, l'Estat va reparar-ho i va posar-hi una escullera. La rocalla de l'escullera, però, s'acabava just a la part on ara s'ha començat a fer malbé. De fet, tal com està ara el passeig es veu clarament que la infraestructura ha aguantat a la part on hi havia escullera, que ha protegit el passeig. L'alcalde, Josep Marigó, va queixar-se ahir de la falta de manteniment del passeig, que només s'arregla quan es fa malbé però mai no s'hi fa una actuació integral que en garanteixi la consistència. D'altra banda, a Lloret el passeig també ha quedat malmès però la situació és menys greu: s'ha esquerdat el passeig, la platja ha quedat sense sorra i alguns bancs que separen el passeig de la platja s'han trencat.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Una important esllavissada a la carretera d'Oix

> Incomunicats al Llémena

> Blanes afronta la desena reconstrucció del passeig després de 20 anys de pedaços

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.