| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 d'abril de 2024


divendres, 3 d'octubre de 2003
>

CiU culpa els socialistes i el PP del peatge del Maresme i de la barrera de l'N-II a la façana marítima

Macias alerta a Arenys de Munt que un vot «arrauxat» a ERC afavoreix Maragall

FRANCESC SANTIAGO . Mataró
CiU incorporarà en el programa electoral la necessitat de traslladar l'N-II fora de la façana marítima. La Generalitat ha defensat aquesta opció a través de la construcció de vials laterals gratuïts a l'autopista. El conseller de Política Territorial, Felip Puig, que dimarts es va reunir amb dirigents de CDC al Maresme, va culpar els socialistes i el PP del fet que el Maresme pagui peatge i tingui l'N-II en el front litoral. Dimecres, CiU va fer a Arenys de Munt el primer sopar de precampanya.


+ A dalt, el conseller Puig parla amb Ramon Camp en presència de Josep Azuara, president adjunt de CDC al Maresme. A sota, Pere Macias, en el sopar preelectoral d'Arenys de Munt.  Foto: F.S. / Q.P.

Felip Puig no va acabar de precisar si el trasllat de l'N-II es farà a través de la construcció de vials laterals gratuïts a l'autopista, però aquesta és l'opció que ja fa temps que defensa CiU com a única possibilitat d'alliberar de trànsit la carretera i no provocar un col·lapse a la C-32. «La solució s'ha de pactar amb el territori i per això hi ha en marxa unes comissions que estan definint quin és el model», va recordar. Felip Puig, número 3 de CiU per Barcelona, i el mataroní Ramon Camp, que ocupa el sisè lloc de la llista d'Artur Mas, van reunir dimarts els dirigents de CDC al Maresme per definir l'estratègia electoral. Dimecres, el secretari general adjunt de CiU, Pere Macias, que va substituir a última hora l'absència de Josep Antoni Duran i Lleida, va presidir el primer sopar preelectoral al Maresme. Des d'Arenys de Munt, on es van reunir unes 150 persones, Macias va advertir que «un vot arrauxat cap a ERC pot provocar que un il·lustre membre del PSOE es converteixi en president de la Generalitat», referint-se a Pasqual Maragall. «La gent jove, que és valenta i honesta, s'adona que Carod-Rovira ven una moto», va concloure. El líder de CiU va defensar les virtuts de l'Estatut que proposa Artur Mas, va recordar que la federació nacionalista va ser qui primer va proposar un nou marc estatuari per afrontar els reptes del país i va encoratjar militants i simpatitzants a mobilitzar-se per aconseguir una victòria clara. Tant Macias com Puig van insistir en la seva visita al Maresme que l'empat actual entre CiU i el PSC es pot decantar a favor de la federació nacionalista. Macias també va parlar a Arenys de Munt sobre infraestructures. Va recordar que a la comarca hi havia projectades dues autovies: l'actual C-60, entre Mataró i Granollers, i la prolongació de l'autopista del Maresme cap a Palafolls. «La primera l'ha fet la Generalitat i és gratuïta, i la segona és de peatge perquè ho va decidir el govern del PSOE amb el consentiment ver gonyós dels ministres catalans», va concloure. Els dos dirigents van elogiar el paper de Ramon Camp com a portaveu al Parlament en un mandat on els nacionalistes han governat amb una aritmètica parlamentària complicada.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES FRASES

> Maragall signarà el «Compromís per l'Ebre» però sense renunciar a dur aigua a Barcelona

> El PP defensa l'ITER i el PHN com les garanties de futur del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

> Izquierda Unida dóna suport a la proposta d'Estatut d'ICV perquè encaixa amb el seu model federal

> El PSC vol una xarxa d'autovies per unir les capitals de comarca i la costa amb l'autopista i el TGV

> Rigau promet, si CiU repeteix al govern, ampliar l'oferta gironina de llars d'infants fins que es cobreixi tota la demanda

> ERC acusa Macias d'incoherent perquè demana inversions que quan era al govern va impedir de fer

> El Partit Popular espera créixer i aspira a ser la clau del nou govern de Catalunya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.