| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dijous, 11 de setembre de 2003
>

L'alcalde de Perpinyà insisteix en la necessitat de crear espais comuns amb Figueres

Joan Armangué reclama més autogovern per a Catalunya

l'acte institucional

JOSEP PUIGBERT . Figueres
L'alcalde de Perpinyà, Joan-Paul Alduy, va reiterar la necessitat de crear un espai comú i interrelacionar la capital del Rosselló amb la ciutat de Figueres. Alduy va pronunciar a l'ajuntament figuerenc el pregó de la Diada, i l'alcalde amfitrió, Joan Armangué, va donar suport a la proposta de modificar l'Estatut i va reclamar més autogovern.


+ L'alcalde de Perpinyà, Joan-Paul Alduy, a l'esquerra, i el de Figueres, Joan Armangué, abans de començar l'acte.  Foto: J.P.
Els dos alcaldes van començar la seva intervenció amb referències històriques lligades a la Diada i van acabar parlant de futur. Armangué (PSC) ho va fer mirant a les eleccions catalanes del 16 del novembre i reclamant per al país «quotes més altes d'autogovern» i un paper més rellevant del municipalisme en la construcció de Catalunya. Com a aspecte diferencial a anteriors diades, aquest any a l'ajuntament de Figueres només hi és present la senyera i s'han retirat les altres banderes. Pel que fa a l'alcalde de Perpinyà, també va començar parlant de la divisió històrica existent entre la Catalunya del Nord i la de Sud, des del Tractat del Pirineus de 1659, dels efectes negatius que va tenir el franquisme en aquestes dues porcions d'un mateix país, i va acabar parlant dels nous corrents que bufen al Rosselló, on s'ha retrobat «l'energia catalana» i va exemplificar la necessitat d'intercanviar i interrelacionar-se amb aspectes com ara el TGV, la creació d'una zona econòmica i industrial comuna, el turisme de congressos i l'Any Dalí. En l'acte d'ahir de Figueres hi va assistir poc públic i hi va haver escassa presència de regidors, amb l'absència de tots els del PP.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Doble manifestació a Girona

> La festa a l'Arc de Triomf denuncia la «retallada de llibertats global» després de l'11-S nord-americà

> L'Onze de Setembre comença el dia 10

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.