| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dijous, 21 d'agost de 2003
>

Aturen la central tèrmica de Cubelles durant sis dies perquè els circuits de refrigeració són plens de musclos

La instal·lació comença a funcionar avui, després que s'han extret 25 tones de mol·luscs

CATI MORELL . Cubelles
Una plaga de musclos, accentuada per les elevades temperatures del mar durant aquests mesos d'estiu, ha obligat a aturar la central tèrmica de Cubelles durant sis dies per netejar els circuits de refrigeració de la central. En les tasques de neteja s'han extret aproximadament 25 tones de musclos que s'han anat retirant cada dia per evitar pudors. Aquesta neteja es fa dos cops a l'any perquè els musclos s'enganxen a les parets dels tubs per on entra l'aigua que refrigera els circuits.

Les elevades temperatures de l'aigua del mar durant aquests mesos d'estiu han provocat un increment de la plaga de musclos, que habitualment s'enganxen a les parets de formigó dels circuits de refrigeració de la central tèrmica. Això ha obligat a aturar la central durant sis dies, tot i que habitualment els mesos d'estiu funciona a ple rendiment a causa de l'increment de la demanda d'electricitat. La parada d'aquesta setmana ja estava prevista i programada, segons van explicar ahir els responsables de Fecsa-Endesa. Després d'aquesta neteja, que l'any passat es va fer després de l'estiu, la central pot tornar a funcionar a ple rendiment, com a mínim fins que baixin les temperatures i es moderi la demanda d'electricitat. La central tèrmica de Cubelles funciona habitualment de dilluns a divendres i descansa el cap de setmana. Durant les èpoques en què creix la demanda, funciona també els caps de setmana. El mes de maig passat, la central va començar a funcionar a ple rendiment i ha garantit el subministrament diari fins al dia 15 passat, en què va aturar les màquines per netejar els circuits de refrigeració, a causa de la plaga de musclos que s'havia instal·lat a les parets d'aquests tubs. El circuit de refrigeració de la central tèrmica de Cubelles fa una mica més de 600 metres. Al costat de la platja hi ha unes bombes que empenyen l'aigua del mar fins a l'interior dels circuits per refrigerar-los. Després l'aigua cau, un altre cop, a un tub que la retorna al mar amb algun grau més de temperatura però completament neta, segons els tècnics. Habitualment, els musclos s'incrusten a les parets de formigó per on passa l'aigua, però aquesta situació s'accentua quan les temperatures són més altes i, enguany, les elevades temperatures ambientals s'han unit a un increment de la temperatura de l'aigua del mar, cosa que ha afavorit la proliferació de mol·luscs a l'interior de les canonades que empenyen l'aigua per refrigerar els circuits de la tèrmica. Després de sis dies de neteja, avui la central recuperarà el ritme habitual de treball i generarà energia set dies a la setmana durant els pròxims dies, fins que baixi la demanda d'electricitat.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Un nou projecte d'insonorització de les bombes

> Una plaga de musclos fa aturar la central tèrmica de Cubelles

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.