| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dissabte, 2 d'agost de 2003
>

Calella reutilitzarà l'aigua de la depuradora de Pineda per als parcs

Es farà servir per regar el parc Dalmau i les pistes d'atletisme

MAR ROCABERT . Calella
L'Ajuntament de Calella comunicarà a l'Agència Catalana de l'Aigua que vol reutilitzar les aigües de la futura depuradora de l'Alt Maresme, que es començarà a construir al setembre a Pineda. La proposta per manifestar a l'ACA l'interès de Calella en el tractament terciari de les aigües residuals es va aprovar en el ple de dijous per unanimitat. Les aigües tractades serviran, segons el govern, format per ERC i PSC, per regar el parc Dalmau i les pistes d'atletisme.


+ Josep Basart durant una intervenció del ple de dijous.  Foto: M.R.
L'acord va ser unànime en el ple de dijous pel que fa a l'aprofitament de les aigües residuals després de ser tractades a la futura depuradora de l'Alt Maresme. L'ACA va manifestar en un acte públic, a Pineda de Mar el març passat, el requeriment que els pobles de la zona es comprometessin a fer servir les aigües reciclades per construir dins de la planta depuradora una instal·lació de tractament terciari. Malgrat l'acord en l'aprovació, l'oposició va dir-hi la seva. Maria Janer, regidora a l'oposició del Grup Independent Calella (GC), va precisar que fins al 2005 la planta no funcionarà i fins llavors s'haurien de buscar altres maneres d'aprofitar l'aigua residual per al reg. El regidor del PP a l'oposició, Miquel Campoy, es va mostrar preocupat per si el cost del sistema terciari recauria en els usuaris com ja va passar quan es va fer la dessalinitzadora de Blanes. Montserrat Candini, regidora de CiU, va demanar al govern que especifiqui quins seran els usos i cabals de les aigües tractades que es demanaran. Segons CiU, els tractaments terciaris no són estàndards i s'ha de precisar l'aprofitament. El regidor socialista de Medi Ambient, Josep Maria Juhé, va dir que el següent pas a fer és calcular els metres cúbics que el poble sol·licitarà. En un altre punt, el ple va aprovar el nomenament de Concepció Orgán i Valverde com a «filla predilecta de la ciutat de Calella». L'alcalde d'ERC, Josep Basart, va aprofitar per felicitar la poetessa per la distinció. D'Orgán, va dir que «estima molt Calella, com ho reflecteixen les seves poesies».

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.