| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


diumenge, 22 de juny de 2003
>

L'escriptor Víctor Alexandre i l'actor Joel Joan argumenten el seu independentisme, a «Despullats»

El llibre és una conversa en què expliquen les raons d'uns Països Catalans lliures

LAURA PORTAL .
L'escriptor Víctor Alexandre, autor de Jo no sóc espanyol i de Despullant Espanya , i l'actor Joel Joan, molt popular per la sèrie de TV3 Plats bruts , són els autors de Despullats (Edicions Proa). En aquest llibre tots dos donen les seves raons i arguments de per què calen uns Països Catalans lliures i independents. L'obra és una entrevista clara i contundent, sense consideracions políticament correctes, en què Alexandre i Joan parlen sense embuts.


+ Els dos autors, Joel Joan i Víctor Alexandre, a la portada del llibre Despullats.
Despullats va aparèixer a les llibreries més o menys per Sant Jordi, però no es va presentar oficialment fins al maig. De tota manera, les vendes, sense promoció, ja van ser considerables. Els dos autors són prou reclam perquè un determinat públic compri el llibre només fullejar-lo. Alexandre va ser un èxit de vendes amb el Jo no sóc espanyol. En aquell primer llibre també es recorria a l'entrevista perquè diversos personatges de l'àmbit dels Països Catalans argumentessin per què no són espanyols. Entre aquests personatges, Alexandre va entrevistar Joel Joan, i a partir d'aquí es va començar a gestar de manera més o menys conscient el llibre Despullats. Entre un llibre i l'altre va aparèixer Despullant Espanya, que, com explica Víctor Alexandre, va ser una conseqüència lògica de Jo no sóc espanyol, és a dir, les reflexions que van sorgir al llarg de la campanya de promoció del llibre. En el cas de Despullats, es tracta d'una conversa d'amics. Una conversa que s'allarga uns quants dies, però que no és gens imposada. Ideològicament afins, Joan i Alexandre debaten l'actualitat del país, les nombroses dificultats que qualsevol català es troba si vol ser un ciutadà normal amb tots els drets que li corresponen. Com diuen ells mateixos, qui vol ser català n'ha d'exercir, has de fer un exercici diari i continu d'autoidentitat. Anècdotes El to distès i planer dóna una agilitat a Despullats que motiva a continuar llegint-lo. En cap cas no es tracta d'un assaig polític i, farcit d'anècdotes, la lectura es fa divertida i distreta, tot i que el llibre tracta temes que poden semblar feixucs, com la història recent i l'antiga d'aquest país, la política parlamentària més actual, la justícia i la política lingüística. Una de les curiositats que s'hi expliquen i que reflecteix com és la realitat que viuen alguns catalans a l'Estat espanyol és l'experiència que ha tingut Joel Joan com a actor en algun càsting. Joan explica que de vegades s'ha trobat que el primer que fan en aquestes proves és comprovar si es té accent català, i «si en tens, ja no interesses». Sortosament, per ell, no sempre ha estat així.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Absolutament desinhibit

> L'escriptor Víctor Alexandre i l'actor Joel Joan argumenten el seu independentisme, a «Despullats»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.