| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de maig de 2024


dilluns, 12 de maig de 2003
>

Canga carrega contra els socis del govern d'unitat i titlla el Partit Caló d'«insult per a Sant Adrià»

El candidat socialista diu que ha fet «els deures» com a alcalde

JOSUÉ GARCIA . Sant Adrià de Besòs
L'alcalde de Sant Adrià i candidat del PSC a les municipals, Jesús Maria Canga, va carregar contra els socis del govern d'unitat -PP i CiU- durant el míting de presentació de campanya que el partit va fer divendres al vespre al barri Sant Joan Baptista. Canga creu que tots intenten «enganyar el ciutadà» i sobretot va ser dur amb el Partit Nacionalista Caló. «És un insult per a Sant Adrià», va dir a la plaça de la Siderúrgia.


+ El públic dóna ànims a Jesús Maria Canga mentre aquest es dirigeix a l'escenari.  Foto: J.G.
Canga va pujar a l'escenari instal·lat a la plaça de la Siderúrgia sense pèls a la llengua. En el seu primer míting de campanya, l'alcalde adrianenc va deixar de banda la presentació del seu programa electoral i va centrar el seu discurs a explicar les millores que ha portat a terme el seu equip de govern i a criticar tots els adversaris polítics. Només va salvar el regidor de CiU Jaume Vallés -«ha fet una gran feina per Sant Adrià els últims anys», va dir-, però va assegurar que tots els alcaldables volen «enganyar el ciutadà». Especialment dura va ser la crítica al Partit Nacionalista Caló, que es presenta per primer cop. Segons ell, només es presenten «per aritmètica» a causa de la nombrosa comunitat gitana de Sant Adrià, cosa que va qualificar d'«insult»: «Sant Adrià ha treballat molts anys per trobar l'equilibri i algunes vegades ens hem hagut de mossegar la llengua per aconseguir la convivència entre paios i gitanos.» Canga va voler recordar que «només cinc dels 21 de la llista» del Partit Popular «són de Sant Adrià, els altres 16 no saben res» i va denunciar que aquesta formació critiqui ara el govern d'unitat que es va crear precisament com a conseqüència de l'assassinat a mans d'ETA d'uns dels seus regidors. Finalment, el cap de llista va evidenciar la poca sintonia existent amb la coalició ICV-EUiA: «Diuen que són l'única formació d'esquerra, però només han fet el pacte per ajuntar els vots.» Es va defensar de les crítiques exhibint algunes de les fites que ha aconseguit el seu equip de govern. Per ell, és un «cinisme dir que s'han perdut quatre anys: si no es pot donar un pas a Sant Adrià de les obres que hi ha!». Assegura que aquest mandat han demostrat una «habilitat política increïble» i com a mostra d'això diu que s'han invertit milions d'euros a la zona del Fòrum sense que Sant Adrià s'hagi hagut de rascar la butxaca. Tot i que l'alcalde no va aprofundir en el programa electoral, sí que va explicar que les prioritats passe n per la promoció d'habitatge públic i la construcció de nous equipaments.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LA FRASE

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.