| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


diumenge, 14 d'octubre de 2001
>

L'Ajuntament de Pineda «descobreix» ara que el passeig d'Hortsavinyà és propietat seva

Es donava per fet que era de la Diputació i amb la depuradora s'ha sabut que no

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
El passeig d'Hortsavinyà és propietat de l'Ajuntament de Pineda. L'Ajuntament, però, ho ha descobert ara arran de la polèmica sobre on col·locar els col·lectors de la futura planta depuradora que s'ha d'aixecar a la zona de l'antiga pedrera de Montpalau. El consistori sempre ha pensat que era propietat de la Diputació de Barcelona, que s'ha afanyat a deixar ben clar que no és propietat seva. El passeig, situat paral·lel a la riera de Pineda, necessita una millora urgent.


+ El passeig que porta a Hortsavinyà, paral·lel a la riera de Pineda i que condueix al parc del Montnegre, està en força mal estat.  Foto: M.M.
L'enrenou al voltant del projecte de la depuradora de l'Alt Maresme, que es farà dins el terme de Pineda, ha servit per esbrinar que el passeig d'Hortsavinyà és de l'Ajuntament. S'havia pensat que era propietat de la Diputació de Barcelona. Com que mai s'hi havia fet cap actuació, és un tema que és donava per fet. Per això, el consistori pinedenc va iniciar els contactes per demanar permís a la Diputació per fer passar els col·lectors que han de portar les aigües brutes fins a la zona de Montpalau. La sorpresa va ser gran quan els tècnics de la Diputació van confirmar que aquesta via no és d'aquest organisme sinó de l'Ajuntament. L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), havia predit que la Diputació no permetria deixar passar els col·lectors de la depuradora per aquesta via. En el ple de dilluns passat, el mateix alcalde va explicar que ha pogut saber que el passeig d'Hortsavinyà és del consistori pinedenc. En aquest sentit, Joan Morell va apuntar que ara haurà de ser l'Ajuntament de Pineda qui prengui una decisió al respecte. L'alcalde, però, no va voler precisar res. El passeig d'Hortsavinyà, que a més comunica amb una via tan important com és l'autopista A-19, està en força mal estat. De fet, durant el debat que s'ha originat al voltant del projecte de la depuradora de l'Alt Maresme s'ha plantejat en alguna ocasió l'oportunitat que suposa per recuperar i millorar aquest espai i el seu entorn, que comunica amb la porta d'accés al parc del Montnegre.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Fer passar els col·lectors

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.