| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 22 de juliol de 2017


dissabte, 12 d'abril de 2003
>

Malgrat tria el projecte que dissenya el futur gran centre cultural i d'entitats

S'ha seleccionat d'entre trenta-nou propostes i ha correspost a un grup d'arquitectes de Barcelona

TERESA MÁRQUEZ . Malgrat de Mar
La tria ja està feta. Ahir, en un acte públic a la biblioteca de La Cooperativa, es va llegir el nom del guanyador i dels tres finalistes del concurs d'idees per donar forma al gran centre cultural i d'entitats de Malgrat de Mar. De les trenta-nou propostes presentades es va escollir la que duia per lema Die Zauberflöte , a càrrec d'un estudi d'arquitectes de Barcelona. El jurat va destacar com a punts clau de la proposta la disposició oberta de l'edifici envers el creuament dels carrers Joan Maragall i Verge de Montserrat, la imatge exterior i la funcionalitat de l'esquema, entre altres aspectes.


+ A dalt, imatge virtual del futur centre cultural de Malgrat. A baix, dos dels arquitectes responsables, Neus Mateu i Joaquim Girbau.  Foto: T.M.

L'equip guanyador el formen els arquitectes Ricard Mercadé, Aurora Fernández, Neus Mateu i Joaquim Girbau. Aquests últims van ser presents a l'acte i van rebre amb satisfacció el dictamen del jurat. La seva proposta, exposada amb la de la resta dels finalistes en una de les sales de la biblioteca La Cooperativa, va obtenir la màxima puntuació en els criteris de valoració: la qualitat arquitectònica dels treballs, l'adaptació al programa de necessitats, la millor oferta o pressupost i la integració en l'entorn. En concret, l'edifici triat s'articula en dos volums responent a la dualitat d'usos que planteja el programa d'usos, un gran vestíbul els organitza i actua de foyer de l'auditori. La peça principal, situada de manera que remata el pendent de la plaça, és el marc del teatre auditori. La resta: sales, cafeteria, espais d'entitats... s'organitzen en una segona peça, que es vertebra amb un atri longitudinal de tres plantes. Els espais per a les entitats se situen a la planta inferior, a cota de carrer. A cota de plaça hi ha la cafeteria i el restaurant. La planta superior és per a les sales polivalents. Un talús enjardinat relaciona la nova plaça amb l'eix cívic. Pel que fa al tractament de façanes, respon també a la dualitat del programa, la sala auditori és hermètica i està resolta amb una doble façana d'alabastre il·luminat. El pavelló annex es tracta amb una façana de vidre, que ofereix a la ciutat i a la plaça la vitalitat de les seves activitats. L'edifici també disposarà en part de la coberta d'un revestiment continu de plaques fotovoltaiques. Finalment, el projecte també planteja la possibilitat d'un aparcament situat a sota de la plaça.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Trenta-nou projectes

> Malgrat tria el projecte del centre cultural i d'entitats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.