| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


diumenge, 6 d'abril de 2003
>

Xavier Vernetta torna al públic adult amb un llibre situat en l'etapa final del franquisme

La novel·la «Dies de pluja» es va presentar ahir a Vilanova

RAÜL MAIGÍ . Vilanova i la Geltrú
Xavier Vernetta acaba de publicar Dies de pluja , una novel·la sobre l'odi i el perdó situada en els darrers anys del franquisme i la transició. L'escriptor torna amb aquest treball al públic adult després d'uns anys dedicats a la novel·la juvenil. Ara, a l'editorial Barcanova, és un dels cinc autors que han iniciat la col·lecció Càlam , juntament amb Joan Agut, Pere Formiguera, Joan de Déu Prats i Albert Parareda.

Després d'uns anys abocat a la novel·la juvenil i molt lligat a aspectes de gestió de l'editorial La Magrana, Vernetta confessa que ara es vol dedicar plenament a escriure. «Aquesta novel·la me la devia; feia temps que la tenia al cap, però l'he hagut d'aparcar per diferents encàrrecs que tenia», explica l'autor, que ahir va presentar Dies de pluja a la llibreria Llorens. Vernetta viu amb un peu a Barcelona i l'altre a la capital del Garraf, i va voler presentar el seu darrer treball a Vilanova després que la col·lecció es donés a conèixer a la Setmana del Llibre. Dies de pluja és la història de diversos personatges que en la Barcelona actual reviuen un passat turbulent. Aquest passat és als anys seixanta, en la darrera època del franquisme, amb episodis de lluites universitàries contra el règim com l'assalt al rectorat, en què un jove llença un bust de Franco per la finestra. «El tema és l'odi i el perdó», explica l'escriptor, que barreja fets històrics -amb documentació bastant precisa- i ficticis. Odi i perdó que ve del mateix règim franquista i de la repressió que van viure alguns dels protagonistes. Tot i així, segons ell mateix assenyala, no hi ha pretensió de fer una anàlisi històrica de l'època.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.