| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


divendres, 7 de març de 2003
>

Pineda exigeix que l'aigua de la futura depuradora de l'Alt Maresme es pugui reutilitzar

La Generalitat diu que ho farà, però que cal saber-ne la demanda

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
El tractament terciari per reutilitzar les aigües de la planta depuradora de l'Alt Maresme va centrar bona part de l'acte que dimecres al vespre es va fer a Pineda per informar del projecte. L'Agència Catalana de l'Aigua es va comprometre al fet que la planta tindrà el tractament terciari alhora que va dir que cal estudiar bé la demanda i els usos, així com que es farà un programa de reutilització i s'incentivarà el seu ús.


+ A l'esquerra, Marta Lacambra parlant amb Eugeni Riaza de la plataforma després de l'acte, que va ser multitudinari.  Foto: M.M.
Membres de la plataforma Salvem la Vall de la Riera i del PSC van insistir que la planta ha de permetre reutilitzar les aigües brutes. Tant la directora de l'ACA, Marta Lacambra, com el gerent, Joan-Lluís Quer, van assegurar que el tractament terciari es farà, encara que cal saber-ne la demanda i els usos. El públic es va mostrar preocupat perquè, segons les explicacions dels tècnics de l'ACA, el terciari no està definit. No ho està perquè, segons l'ACA, cal conèixer la demanda per evitar produir-ne i no tenir usuaris. De moment, només l'Ajuntament de Pineda n'ha demanat 258.000 m per al reg. Lacambra va dir que es farà un programa de reutilització i s'incentivarà l'ús d'aigua reciclada. El PSC es va enfrontar amb l'alcalde, Joan Morell (CiU), i va dir que sempre ha demanat el terciari i que es fes un estudi. Morell va destacar que s'havia aconseguit fer passar les canonades per la carretera i va agrair l'esforç de tothom. A l'acte hi havia pagesos i propietaris afectats. La plataforma va preguntar per les canonades, i va demanar que es faci un caminet per anar a peu. L'ACA no descarta fer-lo, però la seva prioritat és engegar l'obra. El públic es va preocupar per si la planta farà pudor. La planta estarà feta en el primer trimestre del 2005. El cap de l'oposició, Josep Lluís Fillat (PSC), va dir després de l'acte que Morell havia estat a la defensiva i que cal que l'obra es faci ja.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Els altres alcaldes no hi eren

> La Generalitat es compromet a reutilitzar l'aigua de la depuradora de l'Alt Maresme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.